Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 12.10.2012.
15:00
Beta A

Nuba: Protiv nas se ne vodi istraga u Sloveniji

Slovenačka kompanija Nuba savetovanje i investiranje saopštila je danas da se protiv nje u Sloveniji ne vodi policijska istraga.

Nuba odbacila sve neosnovane sumnje da je nezakonito poslovala na tržištu Srbije

U saopštenju je istaknuto da je, na zahtev Nube, slovenačka policija 9. oktobra 2012. godine dostavila dopis kojim je potvrdila da se protiv te kompanija ne vodi predkrivični postupak niti je osumnjičena za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije sumnjiči bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića da je prilikom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova favorizovao firmu Nuba invest.

 

Pored Dulića osumnjičeni su njegov tadašnji pomoćnik ministra Nebojša Janjić i vršilac generalnog direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Tim dopisom su, kako je navela Nuba, "demantovane insinuacije o spornim poslovima" te kompanije koje objavljuju mediji u Srbiji. "Iako kompanija nikada nije neetički i protivpravno poslovala, ni na tržištu Srbije ni na tržištu Evropske unije, našli smo se usred afere", piše u saopštenju Nube.

Slovenačka kompanija je u Srbiji poslovala preko svoje firme Nuba invest, koja je, kako je navedeno u saopštenju, "u Srbiji gradila najsavremeniju telekomunikacionu mrežu po visokim evropskim standardima, kakvi postoje u regionu".

"Kao investitor kompanija je o sada povezala tri deonice u Srbiji i pri tom uložila preko 40 miliona evra i uposlila više od 1.000 ljudi", istakla je Nuba i odbacila "sve neosnovane sumnje da je nezakonito poslovala na tržištu Srbije".

Beogradski mediji pišu da su vlasnici slovenačke kompanije Nuba savetovanje i investiranje novac iz kredita za postavljanje optičkih kablova u Srbiji prebacivali na račune svojih firmi na of šor destinacijama.

Nuba invest je izbrisana iz registra privrednih društava u Srbiji, a registrovana je kompanija Targo telekom u 100 odsto vlasništvu Nuba savetovanja i investiranja.

Targo telekom prodaje signale za internet i kablovsku televizuju.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 15:08
НУБА инвест све је провидно! Мора да одговарате!
Petak 12.10.2012. 17:08
Slovenacka kompanija .....pa vi ste smesni ...jaka kompanija nijednog zaposlenog
Petak 12.10.2012. 17:16
Kompanija Nuba Invest d.o.o. kao vlasnik najsavremenije mreže optičkih kablova koja svojom prestižnom tehnologijom i savremenim pristupom u rešavanju svih problema umrežavanja i neposrednog povezivanja Srbije sa zemljama u okruženju, ispunjanjava sve svetske standarde i u potpunosti zadovoljava potrebe domaćeg stanovništva u oblasti telekomunikacija. PAZITE : VLASNIKNAJSAVREMENIJE MREZE OPTICKI KABLOVA U SRBIJI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online