Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 30.09.2012.
19:51
Beta A

Sanader: Tužilac me goni po nalogu Kosorove!

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koji se u više slučajeva tereti za korupciju, optužio je glavnog državnog tužioca Mladena Bajića da ga krivično goni po političkom nalogu nekadašnje premijerke Jadranke Kosor.

Nekada najbolji saradnici, danas najljući neprijatelji: Jadranka Kosor i Ivo Sanader
 

U prvom televizijskom intervjuu posle hapšenja krajem 2010. u Austriji, koja ga je kasnije izručila Hrvatskoj, Ivo Sanader je u emisiji "Nedeljom u 2" negirao da planira povratak u politiku kako su to objavili pojedini mediji i najavio da po završetku sudskih postupaka planira da nastavi da se bavi biznisom.


On je ponovio da je nedužan i izrazio uverenje da će to dokazati pred hrvatskim pravosuđem. On, međutim, nije mogao da govori o samim postupcima koji se protiv njega vode da ne bi prekšio pravila po kojima je pušten iz istražnog zatvora do završetka sudskih postupaka.
 

Povukao se zbog Slovenije i umora

Ivo Sanader je ponovio da se iznenada povukao iz politike sredinom 2009. kada je napustio mesto premijera zbog graničnog spora sa Slovenijom, ali i zbog umora od politike. Prema njegovim rečima, nije hteo da sa Slovenijom potpiše sporazum koji otvara mogućnost da Hrvatska izgubi deo teritorije, a koji je kasnije potpisala njegova naslednica Jadranka Kosor. Time bi, kako je rekao, kočio evropski put države. On je najavio da će o tome izdati i knjigu, ali tek pošto Hrvatska postane članica EU da ne bi stao na put njenom evropskom putu.

Bivši premijer, nekada najmoćnija osoba u Hrvatskoj, Ivo Sanader je rekao da su njegovi problemi počeli u trenutku kada je pokušao da se vrati u politiku kroz funkciju počasnog predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Pošto ga je izbacila iz stranke, tadašnja predsednica HDZ-a i njegova naslednica na tom mestu Jadranka Kosor naložila je, kako tvrdi Sanader, državnom tužiocu njegov krivični progon.


Sanader je oštro napao Bajića za koga je rekao da u nedostatku dokaza putem medija pokušava da stvori utisak u javnosti da je kriv. Na pitanje koji bi bili motivi Bajićevog napada na njega, Sanader je odgovorio da se razlog možda krije u tome što se u njegovoj umetničkoj zbirci, koja mu je zaplenjena u istrazi, nalaze i dve slike koje mu je glavni drzavni tužilac poklonio.


Odbacio je navode da kritikom Bajića utiče na sudski postupak, jer je, kako je rekao, državni tužilac samo jedna stranka u postupku. Prema njegovim rečima, tužilaštvo selektivno vodi procese.


Upitan o pet optužnica koje su podignute protiv njega i dve istrage koje se vode, bivši premijer je rekao da se "kvantitetom pokušava postići kvalitet" i predstaviti u javnosti da je "Ivo Sanader kriv".

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.09.2012. 19:59
Е, побили се међу собом даБогда..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online