Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.09.2012.
06:30
Večernje novosti A

Zagreb: Lažna bomba u katedrali

Lažna dojava o bombi u zagrebačkoj katedrali dovela je u ponedeljak ujutro do blokade u samom centru grada. Policija je tri časa pretražila svaki ugao katedrale, pošto je na adresu katoličkog "Glasa koncila" došla pretnja: "Svi ćete leteti u vazduh, bando klerofašistička", uz upozorenje da je postavljena bomba u katedrali.

Lažna dojava o bombi: Katedrala u Zagrebu

Glavni urednik "Glasa koncila" Ivan Miklenić primio je pretnju internetom u 10.40, a navodno je poslana od strane Udruženja građana za zaštitu ljudskih prava "David". U poruci je još pisalo da je postavljena bomba "zbog jučerašnjih sranja vašeg kardinala". Navodni razlog za najavu o postavljanju bombe bila je propoved kardinala Josipa Bozanića koju je u nedelju održao u Mariji Bistrici.

Udruženje građana za zaštitu ljudskih prava "David" energično je demantovalo da su oni poslali pretnju, tvrdeći da nije reč ni o njihovoj pravoj internetskoj adresi. "To nije naš stil", tvrde, iako su samo nekoliko časova pre poslali saopštenje u kojem se žestoko kritikuje Katolička crkva. Ujedno, kažu da su često meta hakera.

Policija je odmah intervenisala i zatvorila katedralu, ispred koje su bili brojni turisti. Većina ih nije znala šta se uopšte događa. Specijalci su zatvorili vrata, pa iz katedrale nisu mogli da izađu ni sveštenici koji su se tamo zatekli. Na licu mesta su bili i timovi sa psima, a pretraga crkve izvršena je temeljno, iako je policija od početka smatrala da se radi o lažnoj dojavi.

Bozanić: Vlast ćuti o zločinma partizana u Drugom svetskom radu

Bozanić je prozvao vlast da i dalje ćuti o zločinima partizana u Drugom svetskom ratu. Bozanić je kritikovao vlast zbog porodičnog zakona, ali i o vaspitanju dece, zamerajući da se premalo oslanja na veru. "Znam da će mi neki da zamere da se mešam u politiku, a neki da crkva i dalje ćuti", kazao je kardinal Bozanić i dobio veliki aplauz vernika.

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić govorio je u Mariji Bistrici o "kulturnoj revoluciji", tvrdeći da se od lepe, bogate i za život poželjne Hrvatske želi stvoriti slika ružne, neprihvatljive i sirotinjske zemlje kojom Hrvati ne mogu da upravljaju. Na delu je, po Bozaniću, uterivanje straha, kao nekoć u komunizmu. "Strah je bio najmoćnije sredstvo protuhrvatskih napada, a protegnuo se do sada", tvrdi kardinal.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 06:46
Колико су искомплексирани,опет ће им срби бити криви.
Utorak 11.09.2012. 12:01
"...od lepe, bogate i za život poželjne Hrvatske želi stvoriti slika ružne, neprihvatljive i sirotinjske zemlje kojom Hrvati ne mogu da upravljaju." Pa zar ova izjava ne govori ISTANCANO o globalnom mentalitetu Hrvatske??! Lazi do bola neko ce ti i poverovati ako uporno i dalje ponavljas LAZI ;d)) Steta sto ima bilanse, matematike, racunovodstva, potraznje boniteta drzave itd. :d)) ali oni "misle" da to niko ne koristi i ne zna!? Jos bolje ako ste "bogati" onda vam netreba EU-fond za pomoc vec mozete i sami EU da pomognete...kriza je!! :Q)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online