Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.08.2012.
13:01
Ž. Marković - Vesti A

Nagodba sa teroristom u BiH - šarena laža

Priča o nagodbi Tužilaštva BiH sa Mevlidom Jašarevićem, napadačem na američku ambasadu u Sarajevu bila je samo pokušaj njegovog advokata da ispita reakcije javnosti na tu mogućnost, ali ta opcija nikada nije bila ozbiljno razmatrana, saznaju "Vesti".

Nakon što je Jašarevićev advokat Senad Dupovac u javnost plasirao vest da Tužilaštvo sprema sporazum o priznanju krivice sa njegovim klijentom, tu informaciju odmah je demantovao tužilac u ovom predmetu Dubravko Čampara. On je rekao da nikakav sporazum nije ponuđen i da se suđenje nastavlja redovno 13. avgusta.


- Nije mi jasno šta je Dupovac hteo da postigne plasiranjem netačne informacije. Tužilaštvo BiH ima stav da nikome ne nudi takav sporazum - kategoričan je bio Čampara.


Nakon tog demantija, Senad Dupovac je medijima rekao da se u sve "umešala treća osoba" i da je sporazum sada pod velikim znakom pitanja.
 

Treća osoba

Zanimljiva je hronologija izjava advokata Senada Dupovca koji je prvo rekao da, po svemu sudeći, tužilaštvo nema dovoljno dokaza protiv njegovog klijenta pa želi da se "elegantno" izvuče iz celog slučaja, da bi za propast sporazuma naknadno i posredno optužio neku treću osobu o kojoj nije želeo da iznosi više detalja.

- Mogućnost sporazuma koji je bila veoma izvestan sada je propao i od toga nije ostalo ništa, iako je ta nagodba bila na vidiku. Glavni ustupak Jašarevića trebalo je da bude njegovo svedočenje protiv onog od koga je kupio oružje za napad na ambasadu - rekao je Dupovac.


Pojedini banjalučki mediji objavili su da postoji mogućnost da je priča o nagodbi plasirana kao probni balon, a da su u sve umešani i tužilaštvo i odbrana. Prema tim navodima, u BiH postoje političke strukture kojima uopšte ne odgovara da se, tokom procesa protiv Mevlida Jašarevića, u javnost plasiraju dosad nepoznate informacije o tome ko je nalogodavac terorističkog napada na ambasadu SAD u Sarajevu, kao i to ko mu je dao oružje.


Ekspert za terorizam Dževad Galijašević veruje u tu mogućnost, ali za naš list naglašava da je frapiran što se o tome uopšte govori.


- Nema pregovaranja sa teroristima. Zapad to vrlo dobro zna, a i ovde je prilično upetljan u celi slučaj. Imam dovoljno razloga da verujem da nekim političkim strukturama ne odgovara nešto što bi Jašarević mogao da kaže na suđenju. Ako bi nagodba bila sklopljena, mi ništa o svemu tome ne bismo saznali, Jašarević bi dobio manju kaznu, i, što se kaže, vuk bi bio sit, a ovce na broju - kaže Galijašević.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.08.2012. 13:19
Све је могуће у филџан држави.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online