Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.01.2010.
15:51
Vestionline, Dnevni avaz.ba, Index.hr A

Kosorova primila nagradu od aktera seks afere?!

Vahid Ibrišimović, vlasnik "Tuzlanskog lista", koji je pre dva dana premijerki Hrvatske Jadranki Kosor uručio godišnju nagradu tog lista, pre dve nedelje bio je u tužilaštvu Tuzlanskog kantona gde je saslušan u svojstvu svedoka-korisnika seksualnih usluga dveju 16-ogodišnjakinja, učenica drugog razreda srednje škole, piše današnje izdanje sarajevskog "Dnevnog Avaza."

 Jadranka Kosor prima priznanje od Vahida Ibrišimovića
 

Kako napominje "Dnevni Avaz", kantonalni tužilac Damir Alić saslušao je Ibrišimovića u okviru istrage koja se zbog navođenja na prostituciju vodi protiv Joze Banovića, vlasnika ugostiteljskih objekata "Jet star" u Živinicama i "Vila Sensi" u Banovićima.

Ibrišimović je pozvan na saslušanje nakon što su ga dve maloletnice, koje su bile u lancu prostitucije, označile kao redovnog korisnika usluga. Podatak o tome da je Ibrišimović svedok-korisnik, javno je objavilo Tužilaštvo BiH, a informaciju je kasnije i potvrdio tužilac Alić.

"Sigurno je da za premijera bilo koje države nije nimalo ugodna situacija da prima nagradu, i pri tome se fotografiše, srdačno grli i ljubi, od čoveka koji je samo nekoliko dana ranije odgovarao u Tužilaštvu na pitanja o seksualnim odnosima sa 16-ogodišnjakinjama", komentar je sarajevskog dnevnog lista.

"Avaz mrzi sve što je hrvatsko"

Iz "Tuzlanskog lista" stiglo je i posebno saopštenje u kom negiraju navode "Dnevnog Avaza".


"Sarajevski dnevnik "Avaz" je dodelu Plaketa "Tuzlanskog lista" iskoristio za još jednu demonstraciju mržnje prema Hrvatima i svemu što je hrvatsko. Tako je isfabricirao i aferu oko dodele priznanja gospođi Jadranki Kosor, predsednici Vlade Republike Hrvatske, stoji u saopštenju koje potpisuje urednica Jasna Subotić.

 

Kako se dodaje istina je da se protiv Ibrišimovića ne vodi nijedan istražni niti kazneni postupak, kako od strane policije tako i od tužilaštva.

 

Potvrđujemo da je gospodin Vahid Ibrišimović 'svedok obrane' na molbu gospodina Joze Banovića, potpredsednika HDZ Soli i vlasnika Motela 'Jet star' protiv koga je pokrenuta istraga pred Kantonalnim tužilaštvom.

Kabinet premijerke Kosor, kao i služba za odnose s javnošću Vlade RH, brane se da o tome nisu ništa znali.

"Izbor "Tuzlanskog lista" potvrđuje važnu činjenicu da je politika saradnje i dijaloga predsednice hrvatske Vlade pozdravljena i od strane državljana Bosne i Hercegovine", stoji u odgovoru Službe za odnose s javnošću Vlade RH, kojima ni najnovija saznanja o vlasniku "Tuzlanskog lista" nisu bila dovoljni motiv da se od nagrade i ograde.

Podsetimo, Tuzlanski list je hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor povodom treće godišnjice izlaženja tog lista svečano uručio priznanje "Osoba godine u regiji Zapadnog Balkana". Premijerka je priznanje primila na svečanosti održanoj u nedelju u Tuzli, objasnivši kako je došla u BiH jer smatra da je to veliko i važno priznanje, pogotovo kad dolazi od novinara, uredništva i čitalaca "Tuzlanskog lista".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online