Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 06.07.2012.
21:53
24sata.hr A

Vapaj dečaka: Mama, ne ostavljaj me samog u bolnici

Tomislav (7) iz Osijeka boluje od tumora kostiju i užasava ga ostanak u bolnici bez mame. Naime, nakon 11 hemoterapija sad ide na operaciju, a njegova porodica ne može da plati apartman.

Petoročlana porodica Kaič iz Osijeka nema novca da plati boravak majke u bolnici. Barbara i Zoltan su nezaposleni. On boluje od PTSP-a, a dvoje starije dece još se školuju.

Tomislav (7) iz Osijeka boluje od tumora kostiju: Nakon 11 hemoterapija sad ide na operaciju, a njegova porodica ne može da plati apartman...
 

"Tomislav se razboleo 2007. Pokušali smo lečenje u Osijeku, ali su nas poslali u Zagreb. Prošao je operaciju i 11 hemoterapija i sedam zračenja, koje je jako teško podneo. Otad se boji da ostane sam u bolnici. Kad su mu dogovorili novu operaciju za 18. jul, počeo je da plakače i viče. Ne mogu da platim boravak u Zagrebu jer smo se zadužili da finansiramo dosadašnje lečenje i putovanja u Zagreb", kaže Barbara.

Otkako je saznao da ide na operaciju, dečak se ne odvaja od majke. Čak ni u snu.

"Tomislav spava kraj mene i obavezno me drži za ruku. Ionako sam u strahu od operacije i neizvesnog oporavka koji nas čeka, a kad pomislim da ću morati da ga ostavim samog, srce mi se slama. Dok je primao hemoterapiju, u bolnici je umrlo dvoje dece koji boluju od istog tumora. Ne želim da to sam prolazi", kaže mama, koja je takođe bolesna. Stres joj je uzrokovao lakši moždani udar i dva srčana, a boluje i od dijabetesa.

POVEZANE VESTI

Petak 06.07.2012. 22:11
E, tugo, kad procitam tekst gde su deca ovako tesko bolesna... Nije mi jasno zasto postavljate ovakve tekstove, da li da nas naterate na tugu, ocaj, zaljenje?? Napisane suve cinjenice, a opet je tekst skroz bez veze. Ja isto tako mogu samo da konstatujem da u Beogradu ima taj i taj slucaj obolelog deteta koje se leci i koje nece bez majke da lezi u bolnici. Bolest je sama po sebi teska, dajte neki broj racuna gde se moze uplatiti bilo kakva pomoc, jer samo to se i moze.Time ce se pomoci detetu, jer ce majka biti sa njim.A ta sigurnost mu je potrebna, ipak on ima samo 7 godina.
Petak 06.07.2012. 22:11
Jadan malisa....ja bi sve tako teske operacije i lecenje ozbiljnijih bolesti ucinio besplatnim...da bi svako mogao da se izleci...
Subota 07.07.2012. 08:32
Mogu da zamislim kroz šta prolazi to dete, i koliko je deci lakše u bolnici ako je tu mama.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online