Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 03.07.2012.
17:10
rts rs A

Ko će spasiti crnogorsku opoziciju?

Ključna ličnost za objedinjavanje crnogorske opozicije biće Miodrag Lekić, tvrdi lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić. Ugledni diplomata i profesor rimskog univerziteta prihvatio je da bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat opozicije, kaže Mandić.

 Objedinjuje opoziciju: Miodrag Lekić
 

Bivši ministar inostranih poslova Crne Gore i jugoslovenski ambasador u Rimu Miodrag Lekić prihvatio je predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front, rekao je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.
 

Lekić, kako tvrdi Mandić, želi da bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat.

Mandić je Tanjugu preneo da je razgovarao s Lekićem o mogućnosti stvaranja širokog i jedinstvenog političkog saveza u Crnoj Gori, koji bi bio alternativa aktuelnom režimu, kao i da je bivši crnogorski i jugoslovenski diplomata prihvatio da koordinira formiranje opozicionog Demokratskog fronta.

Pokret za promjene podržao je inicijativu da Lekić bude predvodnik objedinjavanja crnogorske opozicije, ističe Mandić i nada se da će i najjača opoziciona stranka, Socijalistička narodna partija, podržati tu ideju.

Termin redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori je proleće naredne godine, ali je sve izvesnije da će se oni održati ove jeseni.

"Lekiću je ponuđeno da bude koordinator osnivanja Demokratskog fronta, što je on i prihvatio. Mi bismo želeli da on bude i nosilac naše izborne liste na narednim parlamentranim izborima, kao i kandidat na predsedničkim izborima", istakao je Mandić.

Lider Nove srpske demokratije najavio je da Lekić, inače profesor na Univerzitetu u Rimu, 11. ili 12. jula iz Rima treba da dođe u Crnu Goru i da bi tada trebalo da počne aktivnosti na stvaranju širokog opozicionog saveza Demokratskog fronta, koji bi bio alternativa aktuelnom crnogorskom režimu.

"Lekić nema mrlje u političkoj biografiji i smatramo da je on najpodesnija ličnost koja će objediniti crnogorsku opoziciju" , istakao je Mandić.

Kao predsednički kandidat opozicije Lekić je pominjan 2003. i 2008. godine, ali je od kandidature odustao nakon što iza inicijative nisu stale sve uticajne partije.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.07.2012. 17:43
Mandiću cenio sam te kao srbina ali već godinama ne uspevaš objediniti srpske stranke Crne Gore! Svako hoće da vlada svojom strančicom i za to vreme srbi su mnogo propatili.. Ne uzdajte se mnogo u Lekića..stari je to kadar prošlog vremena koji vam može svašta obećati a na kraju izdati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online