Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 02.07.2012.
14:04
B. Simonović - Vesti A

Nemci ojadili Ruse

Ako se ispostavi da je tačno ono što piše u rešenju Osnovnog suda u Kotoru koji je po nalogu tužioca pokrenuo istragu protiv trojice nemačkih državljana, na videlo će, po svoj prilici, isplivati afera, možda i veća od one oko poluostrva Zavala u Budvi, a sve se, po prilici, i u ovom slučaju odvijalo sa blagoslovom i pod kišobranom nekog moćnog iz aparata aktuelne crnogorske vlasti.



Istražni sudija kotorskog suda Špiro Pavićev je ovih dana krenuo u rasplitanje zamršenog klupka prevara i malverzacija koje su godinama, navodno, činila trojica nemačkih državljana, Andreas Sholc iz Berlina, njegov sugrađanin Roland Dur i Tomas Mašel Mali iz Štamsrida, koji već godinama žive i nesmetano rade u Kotoru.


Njima je na dušu stavljeno krivično delo prevara u produženom trajanju, odnosno da su lepim pričama i obećanjima da će na području Prčnja podići superluksuzno naselje, za više od deset miliona ojadili 44 ruska državljanina, koji su se polakomili i požurili da kupe stanove i obezbede mesto pod suncem u Prčnju, u jednom od najlepših i najatraktivnijih mesta u Boki Kotorskoj.

OD OBEĆANJA OSTALI SAMO BILBORDI: Prevara u Prčnju
 


Kako tvrdi zastupnik oštećenih Rusa, podgorički advokat Zoran Piperović, od silnih obećanja ostala je samo jedna tabla na budućem gradilištu i tri davno započete i nedovršene vile. Već dve godine je, naime, prošlo od "tvrdo" datog roka za završetak obećanog luksuznog naselja Seagarden residences, investitori su izmirili svoje obaveze, a od naselja ni traga:


- U ovom slučaju se, evidentno, radi o klasičnom organizovanom kriminalu - kaže advokat Piperović - u kojem više lica iz inostranstva, uz pomoć određenih struktura u Crnoj Gori, a posebno jedne advokatske kancelarije koja se često pojavljuje u sličnim sumnjivim transakcijama, tri godine drže u zabludi ljude koji su u želji da dođu do stana uložili svoj nemali novac. Uzeli su im više od deset miliona evra, vršili registracije i preregistracije i na kraju od svega ništa.

Zoran Piperović


- Sada se prvenstveno postavlja pitanje: zašto i strani državljani koriste teritoriju Crne Gore da organizovano pljačkaju one koji žele da investiraju ovde? Oni, očigledno znaju da će proći nekažnjeno kako su prošli i u slučaju Zavale. Znači li to da i u ovom slučaju iza osumnjičenih stoji neko moćan, neko ko je strpao u džep više od deset miliona evra? - pita Piperović.
 

Udruženje oštećenih


Četrdeset i četvoro ruskih državljana, uglavnom Moskovljana, "uletelo" je u posao nakon velike i pompezne reprezentacije koju su očigledno vešti Nemci napravili u Moskvi, grlato najavljujući buduće naselje u Boki Kotorskoj. Oni su sada organizovali posebno udruženje oštećenih u ovoj aferi i očekuju punu podršku i pomoć države Crne Gore u naporima da dođu do svog novca uloženog u projekat koji sada postoji samo na papiru i jednom bilbordu. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.07.2012. 16:09
Ma nije moguce da su to Nemci nekoga podlo prevarili. Ovdasnji komentatori Feral i Marko05 reklo bi se da bi stavili ruku u vatru da je tako nesto nemoguce. Upravo se setih da sam davno nekad procitao misao hrvatskog bana Zrinskog (17 vek):"Viruj Nimcu kao suncu zimsku".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online