Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 28.06.2012.
17:31
Beta A

Koštunica orden posvetio Srbima na Kosovu, RS i Srbiji

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas u Banjaluci da orden Republike Srpske na lenti, koji mu je uručen, posvećuje srpskom narodu na Kosovu, kao i Srbima u RS i Srbiji.

"Sa osećanjem osobitog ponosa primam Orden Republike Srpske"

"Sa osećanjem osobitog ponosa primam Orden Republike Srpske i posvećujem ga srpskom narodu koji i danas mučenički strada na Kosovu i Metohiji, i srpskom narodu u Republici Srpskoj i Srbiji", kazao je Koštunica nakon što mu je predsednik RS Milorad Dodik uručio orden. On je istakao da je orden RS na lenti "kruna svega što je do sada radio".

Koštunica je naveo da je "sve važno što se desilo srpskom narodu i srpskim državama obasjano i prožeto svetlošću Vidovdana", dodajući da ništa drugo i nije moglo biti slava Vojske Republike Srpske nego Vidovdan.

"I baš zato, i dvadesetogodišnjica Republike Srpske počiva na čvrstim, drevnim temeljima i istini, a to je Vidovdan. Sve vredno i trajno što smo kao narod uspeli da stvorimo i sačuvamo zasnovano je na istini Vidovdana", kazao je lider DSS-a.

Koštunica je poručio da mu je jedna od najvećih briga uvek bila i sudbina i napredak RS, jer, kako je naglasio, napredak Srbije i napredak RS "predstavljaju naš najveći nacionalni interes, interes srpskog naroda".

"Nadam se da sam dao svoj doprinos da Republika Srpska bude ono što je danas i posebno ono što može da bude i što će biti sutra", kazao je Koštunica, koji je odlikovan kao bivši predsednik Vlade Srbije.

Koštunica je zahvalio Dodiku na odlikovanju, navodeći da će "zauvek biti i ostati iskreni prijatelj Republike Srpske i da će kao i do sada sve svoje snage usmeriti na razvoj i unapređenje nacionalnih interesa srpskog naroda sa obe strane Drine".

"Uveren sam da je Republika Srpska izgrađena na najčvršćim temeljima, što je pouzdan zalog i jamstvo njene uspešne i sigurne budućnosti", kazao je Koštunica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.06.2012. 17:58
Skroman i pošten čovek..Jedini pravi državnik .
Četvrtak 28.06.2012. 19:10
Zasluzeni orden! SVE cestitke g.Kostunici, koji VOLI Srbiju, koji se i dalje bori posteno i uzdignute glave za Srbiju, njen integritet, teritorijalnu celovitost, a samim tim, bori se i za Narod Srbije!
Četvrtak 28.06.2012. 21:06
Preposten si ti, Vojo, za ovu tursko-komunisticku kopilad.Zato te i ne glasaju koliko zasluzujes
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online