Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 28.05.2012.
15:10
Nezavisne novine A

Tuzla: Zatočenu devojku terali na seks sa psima

Mediji u Bosni i Hercegovini prenose nove stravične detalje desetogodišnjeg života u ropstvu 19-godišnje devojke iz Nemačke u bosanskom selu Karavlasi.

Zlostavljana devojka Karla, ili kako su je Marinkovići zvali - Bedina

Bračni par Milenko i Slavica Marinković su u pritvoru zbog sumnje da su godinama držali zatočenu i surovo zlostavljali devojčicu, a od kada su uhapšeni njihovi susedi su za medije počeli da govore o onome o čemu su godinama u strahu od Marinkovića ćutali.

Tako je Esed Resić za bportal.ba ispričao kako je jednom prilikom vidio nesrećnu devojku kako vuče zaprežna kola umesto konja.

"Govorili su 'njiha, njiha', kao da teraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smeju". Ovaj meštanin bosanskog sela Karavlasi kaže da su devojku zlostavljali i rođaci uhapšenih. Govori se da su supružnici terali Nemicu i na seksualni odnos sa psima, a pri tome su se smejali.

Komšije kažu da je fizičko zlostavljanje devojke išlo dotle da su joj vrelim nožem rezali rane po licu, da su je terali je da jede stočnu hranu i da su je i seksualno zlostavljali.

Opštinski sud Kalesija odredio je jednomesečni pritvor za bračni par Marinković iz mesta Karavlasi.

Milenko (52) i Slavojka Marinković (45) su držali zatvorenu državljanku Nemačke, koja sada ima 19 godina, i nisu joj dozvoljavali kontakte sa ljudima, pohađanje škole i prema njoj su se ponašali nehumano, izgladnjivali je i terali da radi teške poljoprivredne poslove. Devojka je 17. maja spasena i odvedena u sigurnu kuću, a njen identitet se još utvrđuje.

Sestre zlostavljane devojke udate za Marinkoviće

 

Supružnici Marinković su Karlinu majku upoznali u Austriji i sa njom došli u BiH, zajedno sa tri sestre zlostavljane devojke. Kako je koja od sestara odrastala, tako se i udavala za Marinkoviće.


Pretpostavka je da je zlostavljanje vršeno uz znanje Karline majke Kristine
"Sve je to planski rađeno jer su preko tih devojaka dobijali državljanstva i radne dozvole po Austriji i Nemačkoj", tvrde meštani kalesijskog naselja Gojčin.

 

"Ponekad dobila šamar"


Članovi porodice Marinković odbaciju optužbe da je devojka zlostavljana i kažu da je Bedina kako su zvali Karlu kao i sva druga deca ponekad dobila šamar. Smatraju da su komšije preuveličale celu priču, pogotovo Sead Makalić, jer, kako su izjavili, "on njih mrzi zato što su Srbi".


Inače, u zaseoku Karavlasi, kod Kalesije žive pravoslavci rumunskog porekla, koji egzistenciju obezbeđuju uglavnom u zemljama zapadne Evrope. Mnogi od njih ne šalju decu u školu, odnosno deca im završavaju samo četiri razreda osnovnog obrazovanja. Zbog toga kažu da ni Bedina nije išla u školu, a navode "moraju da rade jer je na selu život veoma težak".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 15:22
Mesec dana u mojoj radionici i priznali bi sve sta su radili ovoj nesrecnoj devojci.Da, sahranio bi ih o mom trosku.
Ponedeljak 28.05.2012. 15:15
Preki sud i gotovo .
Ponedeljak 28.05.2012. 15:17
Какви Срби, ријеч је како су навели о Каравласима, али без обзира ко су и шта су, уколико су тачне тврдње да је дјевојка злостављана(њу изгледа нико и не пита), треба их санкционисати на адекватан начин.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online