Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 02.05.2012.
17:41
Srna A

Makedonija: Jedan ubica još u bekstvu

Makedonske vlasti podnele su krivične prijave protiv pet osoba osumnjičenih za terorizam zbog petostrukog ubistva kod Smiljkovskog jezera kod Skoplja.

U akciji hapšenja islamista učestvovalo je 800 policajaca
 

"Krivične prijave za terorizam su podnete protiv pet lica. Od tih pet osoba, trojica su uhapšeni, a dvojica su u bekstvu. Jedan od te dvojice se sumnjiči da je direktno učestvovao u ubistvu kod Smiljkovskog jezera", rekla je ministarka policije Makedonije Gordana Jankulovska.

Ona je navela da su tri osobe starosti 27, 32 i 33 godine osumnjičene da su hicima iz dve automatske puške i pištolja ubili četiri mladića i starijeg čovjeka 12. aprila. Preostala dvojica su im bili pomagači.

Makedonski mediji navode da je ona istakla da su tri osobe osumnjičene da su koristeći vatreno oružje lišile života pet osoba, a zatim vozilom marke "opel omega" napustile mesto zločina i uputile se ka mestu Vražiji vir. Preostala dvojica osumnjičenih su im pomogli prilikom ilegalnog prelaska granice i ulaska na teritoriju Kosova.

Na konferenciji za novinare u Skoplju, ministarka policije je odbila da direktno odgovori na pitanja u vezi sa etničkom pripadnošću osumnjičenih, a nije želela ni da komentariše to što je prilikom pretresa policija našla ambleme OVK-a, prenosi B92.

Makedonski MUP je u velikoj akciji "Monstrum" u utorak uhapsio 20 pripadnika radikalne islamističke grupe iz Skoplja osumnjičenih da su povezani sa petostrukim ubistvom. Većina uhapšenih ima makedonsko državljanstvo.

Uhapšeni radikalni islamisti su izvedeni jutros pred istražnog sudiju u Skoplju, a makedonska policija ih je cele noći saslušavala u nekoliko policijskih stanica u Skoplju. Očekuje se da će privedenima biti određen pritvor.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.05.2012. 17:42
Nema hrabrosti da kaže imena....eeee Makedonijo...obrukaste se.
Sreda 02.05.2012. 17:46
siptarska govna su pobila decu;kazite to javno,ma isti ste ko zuta govna iz pasaluka
Sreda 02.05.2012. 17:56
Иста песма као код нас, када неко ко није Србин уради било шта криминално онда је то само неко са иницијалима без националности, ако уради Србинода је то са именом и презименом уз нагласак на оно Србин. Ако се деси било шта у иностранству криминално а да су умешани људи са ових простора без обзира на нацију онда опет сви трубе да је то урадио Србин и тачка! Ови у Скопљу се праве луди да не знају где је побегао убица, ено га највероватније код Тачија, али то не сме да се каже јер тата Обмана то не дозвољава када су његови кућни шиптарски љубимци у питању.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online