Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 27.04.2012.
14:18
Avaz A

Jašarević "izgubio živce" zbog Dodika, pa izbačen iz sudnice

Mevlid Jašarević, koga pravosudni organi Bosne i Hercegovine terete za teroristički napad na ambasadu SAD u Sarajevu prošlog oktobra, udaljen je sa ročišta na kome je razmatran predlog da se njemu i saradnicima produži pritvor.

Jašarević: Državu više vređa Dodik nego ja
 

Jašarević je, naime, na jučerašnjem ročištu u jednom trenutku "izgubio živce" i rekako da izjave tužioca Saše Sarajlića doprinose uspostavljanju šerijata u BiH, kao i da tu državu svojim izjavama "više od njega vređa" predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, piše sarajevski "Dnevni avaz". Sud BiH će, kako se navodi, odluku o predlogu za produžetak pritvora Jašareviću i saradnicima doneti naknadno.

Tužilac Sarajlić je, kako se navodi, bio protiv njihovog puštanja na slobodu, sa obrazloženjem da je napad na ambasadu SAD-a izazvao vanrednu situaciju u celoj BiH, te da bi optuženi izlaskom na slobodu mogli uticati na svedoke.

Pozivajući se na svoja saznanja, "Avaz" piše da su u predlogu za produženje pritvora navedene i pretnje koje donedavno osumnjičeni, a sada svedok Tužilaštva Dino Pečenković, dobija već neko vreme. O tim pretnjama govorio je na ročištu i tužilac Sarajlić.

"Želim da sva trojica optuženih shvate da niko nema ništa protiv njihovih brada, nošnje i uverenja. Selefijski i vehabijski pokret ima drugačija shvatanja od toga kako ih prezentiraju Jašarević i ostali optuženi", rekao je Sarajlić.

"Vaše izjave pomažu nam da uspostavimo šerijat", prokomentarisao je Jašarević, a nakon izjave da Dodik više od njega vređa BiH, sudija Biljanja Ćuković je Jašarevića udaljila iz sudnice.

Inače, protiv Jašarevića optužnicu je podnelo i Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država koje bi, kako pretpostavljaju u Sarajevu, mogle zatražiti i njegovo izručenje.

Sud BiH je potvrdio optužnicu protiv Mevlida Jašarevića, Emraha Fojnice i Muniba Ahmetspahića, koji se terete za pripremu i izvršenje terorističkog napada na zgradu ambasade SAD u Sarajevu, 28. oktobra prošle godine.

Jašarević (24), koji je rođen u Novom Pazaru, te Fojnica (21) i Ahmetspahić (22) iz Zenice nalaze se u pritvoru.

POVEZANE VESTI

Petak 27.04.2012. 16:29
Болесни Мевлид је продукт Алије и његових следбеника а таквима и Бог не ваља а камо ли г.Додик и РС!
Petak 27.04.2012. 18:14
Ali Mevlid hahhahahha.Pogledaj ti samo tu facu bolesnu, zlu i retardiranu. Sa tom bradom balijanderskom. Kakvi se sve monstrumi radjaju, strašno!
Petak 27.04.2012. 21:31
Koja je ovo kretencina i ludacina. Pogledajte mu samo pogled.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online