Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 26.04.2012.
13:07
B. Simonović - Vesti A

U Evropu sa prosjačkim štapom

Marko Novaković, vodeći novinar podgoričke Televizije Montena, dugogodišnji autor i urednik najgledanije emisije "Oči u oči", dobio je otkaz zbog teksta u "Vijestima", kolumne u kojoj je kritikovao vlast u Crnoj Gori, odnosno vladajuću Demokratsku partiju socijalista (DPS).

Marko Novaković, novinar iz Crne Gore
 

Otkud vaši tekstovi u "Vijestima"?
- Pošto u svojoj emisiji nemam ni prilike ni mogućnosti da izrazim svoj lični građanski i novinarski stav, ja sam odnedavno povremeno objavljivao tekstove u "Vijestima". Reagovao sam na slabosti, na ono što Crnu Goru vodi u sunovrat. Smatram da nam ne treba Evropa ako u nju uđemo praznih džepova i sa prosjačkim štapom.


Posebno oštar je bio vaš tekst "E, sram vas bilo".
- Povod je bilo jedno saopštenje DPS koje niko nije potpisao gde se ova partija hvali kako je Crna Gora "postala Luksemburg na Balkanu". Smučilo mi se, pa sam jednostavno napravio poređenje Crne Gore i te male prosperitetne državice u srcu Evrope i egzaktno pokazao sramotni besmisao tog poređenja.


Šta ste zaključili?
- Crnogorska vlast je prodala sve što se prodati može, a sada narodu baca prašinu u oči i pokušava sve da ispegla pričom o tome kako, zahvaljujući njima, Crna Gora krupnim

Nastradao i drugi Marko

Marko Novaković je drugi novinar koji je stradao zbog kritike aktuelne vlasti. Nedavno je, iz istih razloga, zbog tekstova objavljenih u "Vijestima", bez posla ostao i njegov imenjak Marko Milačić, mladi novinar Televizije Crne Gore.

koracima grabi prema Evropskoj uniji.


Vaš tekst "E, sram vas bilo" nije se dopao vlasniku Montena televizije, Đuru Vučiniću?
- Da, pozvao me telefonom i najpre mi kazao da sam potpuno u pravu, da sam napisao istinu, da i on, baš kao i ja, dobro zna da je sve to tačno, ali uprkos toga smatra da sam napravio užasno loš tekst i "nagrdio i upropastio njegovu televiziju", te da mi zbog toga otkazuje saradnju, pošto sam ja sada očigledno postao "angažovani novinar", a u njegovoj televiziji ne mogu raditi takvi. A činjenice koje sam izneo su, nažalost, nepobitne. Naravno, ni sa njim ni sa bilo kim drugim neću da polemišem i dokazujem svoje crnogorstvo, jer sam to dokazao u svojim emisijama. Ne možemo se više zavaravati pričama o blagostanju, svako vidi na koje smo grane spali i u kakvu smo bedu i siromaštvo dospeli.


Kako ćete dalje?
- Gotovo dve godine, tačnije 21 mesec, nisam primio nijedan cent plate od Montena televizije. Zato sam u dogovoru sa vlasnikom napravio kombinaciju da otvorim neku svoju firmu preko koje bih Monteni obezbeđivao komitente i od toga imao neke vajde. Sad je to palo u vodu, a sve samo stoga što Vučinić ne može da dopusti da mu neko dira DPS i njenog partnera u vlasti SDP.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.04.2012. 13:20
posle više dana..jedna vest iz C.Gore....Madi novinar se ohrabrio da napiše...da su u cara Mila kozije uši....i popio otkaz.... Tako je to u diktaturama...ali neće još dugo..Bunt naroda niko ne može zaustaviti..
Četvrtak 26.04.2012. 14:09
najgore je to sto jos nismo dotatakli dno,mozemo jos da tonemo ...
Subota 28.04.2012. 07:21
Može da se preseli u Srbiju, ovde može da prosperira do direktora neke izdavačke kuće.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online