Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 16.04.2012.
19:58
Beta A

Makedonija: MUP traži pomoć građana o ubistvima

Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nije saopštilo identitet ubica kao ni motiv ubistava pet muškaraca u blizini Skoplja, ali je zatražilo od građana pomoć u vezi sa pronađenim automobilom, za koji je potvrđeno da su ga koristile ubice.

Foto: Arhiva
 

MUP Makedonije je na konferenciji za novinare saopštio da je policija 10 kilometara od mesta ubistava pronašla crveni automobil marke "opel" sa skopskim registarskim tablicama, za koji je potvrđeno da su ga koristile ubice.

MUP je naveo da je automobil stigao iz inostranstva sa lažnim registarskim tablicama.

"Utvrdili smo da se radi o crvenom automobilu, marke 'opel', i želimo da iskoristimo ovu priliku da uputimo apel građanima da ukoliko je neko video ovo vozilo pre ili posle ubistava, podeli informacije sa nama", apelovala je ministarka Gordana Jankulovska, koja je novinarima pokazala fotografije vozila.

Ona je dodala da je u toku analiza automobila, da bi se eventualno utvrdio identitet ubica.

Na pitanje novinara da li su, prema profilu koje je izradila policija, ubice bili profesionalci ili amateri, Jankulovska je samo rekla:
 

"Najveći deo ispucanih metaka pogodili su cilj".

Prema informacijama policije i sudske medicine pucano je sa tri strane, što upućuje na bar trojicu počinilaca, i pucano je, kako je navedeno, "moćnim oružjem" velikog kalibra.

U vezi sa motivima ubistva, Jankulovska je kazala da postoje neke informacije, ali da u ovoj fazi istrage još ne mogu da budu otkrivene javnosti. MUP naglašava da će ukoliko budu uhvaćeni, počinioci biti privedeni pravdi.

Stanje u Radišanima, odakle su bile četiri od pet žrtava, je mirno. Policija je i dalje prisutna, a na Fejsbuku su se pojavili pozivi za demonstracije, na kojima će biti traženo da ubice budu pronađene, da se slučaj reši i unapredi bezbednost u zemlji.

U četvrtak uveče, 12. aprila, kod takozvanih Železarskih jezera, u blizini obilaznice kod Skoplja, pronađena su tela četvorice mladića starih između 18 i 22 godine iz skopskog naselja Radišani, i jednog 45-godišnjaka iz sela Creševo, na kilometar od jezera. Na njih je pucano iz neposredne blizine, iz tri ugla i iz tri različita tipa oružja, potvrdila je 14. aprila Jankulovska.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.04.2012. 20:01
Муп треба да помогне грађанима...да им подијели оружје...требаће им ускоро!
Utorak 17.04.2012. 12:27
"Makedonija: MUP traži pomoć građana o ubistvima " toliko o ovome - to je dokaz da su ubistvo pocinili pravi provesionalci (nisu iza sebe ostavili nikakvih materijalnih dokaza), netje biti dobro ako su to siptari jer ce to znaciti da su osposobili svoje jedinice na jedan visi nivo , tako da ako se osile ovakvih upada ce biti sirom regiona kod njih a pogotovo kod nas na severu Kosova i Metohija...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online