Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.04.2012.
05:11
Vestionline A

Josipović pozdravio zabranu skupa desničara

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da je dobro što je najavljeni Međunarodni nacionalistički skup zabranjen.

"I sam sam bio napadan kad sam utvrdio da postoji ustaška zmija, ona nije opšteprihvaćena, niti je deo naše dominantne kulture i tradicije, ali moramo znati da postoji i biti spremni na nju odgovarajuće reagovati", rekao je Josipović novinarima u Zagrebu.

Hrvatsko društvo mora da kaže ne fašizmu: Ivo Josipović

On je dodao da je od zabrane nacionalističkog skupa još važnije da postoji jednodušnost hrvatskog društva da fašizmu kaže ne. Oko 100 članova inicijative "Ujedinjeni protiv fašizma" protestovalo je i danas na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba protiv održavanja ekstremno desničarskih skupova.

Istovremeno kod spomenika kralju Tomislava kod zagrebačke glavne železničke stanice okupilo se, prema novinarskim procenama, oko 30 ekstremnih desničara, koje je policija okružila. Nekoliko osoba koje su se deklarisale kao ekstremni desničari uspelo je da se probije do glavnog zagrebačkog trga, ali su jake policijske snage postavile kordon između učesnika dva skupa, pa je sve prošlo bez incidenata.

Predsednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak, koja je bila organizator međunarodne nacionalističke konferencije, kritikovao je danas odluku vlade o zabrani okupljanja i ocenio da je reč o "porazu demokratije". On je zatražio izvinjenje i ostavke predsednika i premijera Ive Josipovića i Zorana Milanovića "zbog jednoumlja i diktature".

Gosti HČSP-a iz Mađarske, Bugarske, Belgije i Francuske osudili su zabranu skupa, te najavili da će svojim vladama i parlamentima kao i Evropskom parlamentu zbog toga prijaviti Hrvatsku.

Na međunarodnoj nacionalističkoj konferenciji, kao i u najavljenoj povorci za generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, trebalo je da učestvuju ekstremni desničari iz nekoliko evropskih država, među kojima i predstavnici mađarskog Jobika, koji ima pretenzije prema Hrvatskoj i Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.04.2012. 13:07
Hrvati nisu kao srbi da se stalno ponavljaju. Jednom su rekli NE i dobili drzavu. Samo mi srbi, kao prostitutke, ostali smo da molimo svakoga za ono sto je nase.Istoriju smo zaboravili, sadasnjost nam je pakao a buducnost nemamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online