Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Petak 13.04.2012.
15:57 >> 16:50h
Blic, B92 A

Makedonija: Incidenti posle petostrukog ubistva

Situacija je napeta nakon ubistva četiri mladića i jednog sredovečnog čoveka u blizini Skoplja. Meštani naselja iz kog su ubijeni kamenovali kuće Albanaca. Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas da se ne podgrevaju međuetničke tenzije nakon petortrukog ubistva u ataru sela Smiljkovci u blizini Skoplja.

Makedonija: Incidenti posle petostrukog ubistva

Pojedini mediji su javili da su nakon ubistva četiri mladića i jednog sredovečnog čoveka u blizini Skoplja, izbili neredi.

Od jutros je put ka naselju Radišani odakle su četiri mladića blokiralo lokalno stanovništvo koje traži da policija što pre pronađe ubicu.

Saopštena su i imena žrtava. Ubijeni mladići su Aleksandar Naćovski, Cvetančo Acevski, Kire Tričkovski, i Filip Slavkovski kojima komšije pala sveće. Ime starije žrtve nije saopšteno.

Kako je u MUP-u Makedonije potvrđeno za B92 , mnogo je ljudi na ulicama, putevi su blokirani i podignute su tenzije, a bilo je i kamenovanja kuća Albanaca.

Makedonski specijalci stigli u selo kako bi sprečili izbijanje međuetničkih sukoba

Nezvanično se saznaje da je zapaljen i jedan autobus, dok je televizija "24" u svom programu potvrdila da je napadnut njen kamerman i ponovila apel MUP-a na smirivanje tenzija.

Meštani makedonskih sela Smiljkovci i Creševo blokirali su još jutros auto-put kod Skoplja protestujući zbog ubistava, a lokalno stanovništvo je blokiralo i put ka naselju Radišani odakle su četiri ubijena mladića. Oni traže da se što pre pronađe ubica.

Policija ne propušta vozila i novinarske ekipe, a stanovnici prete novinarima da će im polomiti kamere ako uđu u selo.

Besni Makedonci kamenicama gađaju novinarske ekipe

Policija je ubrzo formirala specijalnu jedinicu zaduženu za ovaj slučaj, mesto zločina obišao je vrh makedonskog MUP-a, predvođen ministarkom Gordanom Jankulovskom. Zbog potencijalnih nereda u Radiševo su poslati i pripadnici Alfa, specijalne jedinice makedonske policije.

Prema nezvaničnim informacijama iz policijskih izvora, prvo su ubijena četvorica mladića, a zatim i čovek za koga se procenjuje da ima oko 45 godina koji se slučajno našao na tom mestu. Pojedini makedonski mediji prenose izjave da su mladići bili "postrojeni pre nego što je pucano na njih", kao i da se četiri od pet tela nalaze jedno pored drugog, što ukazuje na likvidaciju. Telo starijeg čoveka pronađeno je stotinak metara dalje.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 15:59
nema mira na balkanskom poluostrvu,niti ce ga ikada biti,sve dok se toj siptarskoj nemani ne zgazi na glavu i ne zgnjeci. pokoj vam dusi nesrecnici.za ovo direktno smrtna kazna zlikovcima
Petak 13.04.2012. 16:04
sirota deca...tako bezdušno pobijena na pecanju... BRAĆO MAKEDONCI..UZ VAS SMO!
Petak 13.04.2012. 16:11
siptari su planski izvrsili pokolj na veliki petak, nista im nije sveto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online