Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 09.04.2012.
14:42
Beta A

Čudo: Crnogorski sud protiv crnogorske Vlade!

Upravni sud prihvatio je tužbu poslanika opozicione Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) i poništio rešenje crnogorske Vlade o imenovanju Božidara Vuksanovića za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Božidar Vukasnović je, prema odluci Upravnog suda, na mesto direktora Uprave policije postavljen nezakonito
 

Upravni sud je ocenio da je Vlada prekršila zakonsku proceduru prilikom imenovanja Vuksanovića, jer zakoni o državnoj upravi i policiji ne predviđaju mogućnost imenovanja vršioca dužnosti starešine državnog organa, preneli su podgorički mediji.


Sud je ocenio da je tužba poslanika SNP-a osnovana i vladi naložio da u ponovljenom postupku donese novo rešenje i otkloni nepravilnosti ukazane u presudi.


Upravni sud je odbacio navode vlade da je izvršna vlast "bila u nemogućnosti da zbog kadrovskih promena sprovede propisani postupak za imenovanje starešine policije", te da je "poseban interes da se obezbedi normalno funkcionisanje policije nalagalo" imenovanje Vuksanovića za vršioca dužnosti.


Poslanici SNP-a su tužbom tražili od suda da poništi vladino rešenje, jer su smatrali da je imenovanje doskorašnjeg poslanika vladajuće DPS za direktora policije bilo nezakoniti, između ostalog zbog toga što o svemu prethodno nije uvaženo mišljenje nadležnog skupštinskog odbora za bezbednost i odbranu, a što predviđa zakon o policiji.


Božidar Vuksanović, kadar vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) imenovan je za direktora crnogorske policije krajem prošle godine i na toj dužnosti je nasledio Veselina Veljovića koji je prešao u kabinet predsednika države.


Do smene na čelu policije i Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) došlo je nakon prošlogodišnje afere "listing", odnosno navodnih telefonskih kontakata premijera Igora Lukšića i šefa diplomatije Milana Roćena sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem.

Ponedeljak 09.04.2012. 14:54
Volio bih da ovako nešto mogu da pročitam i za srpske sudove, nadam se da će biti i toga posle Đurđevdana!
Ponedeljak 09.04.2012. 16:26
Ovom stigao svilen gajtan od Mila pa kao sud ga otpusta xaxa.
Utorak 17.07.2012. 20:56
O Slobo 1 Bre zar si oslepio.Hoces da kazes da je onaj narko i cigareten diler Milo Djukaj demokrata.E probaj da trazis otcepljenje "stare Hercegovine"a koja je inace srpska oduvek bile a ne takozvanih novoimenovanih Titovih Crnogoraca,pa ces da vidis kako funkcionise ta tvoja "demokratija".Od nje mozes da izgubis ne samo zdravlje nego i zivot.U Crnoj Gori vlada mafija i koruptni ljudi koju ce i svoju rodjenu majku prodati za dolar,kao i dosadasnji srpski vladari u Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online