Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 02.04.2012.
11:27
D. Lj. Joksić - Vesti A

Holbruk-Karadžić i na video-traci?

Dogovor između bivšeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića i nekadašnjeg izaslanika SAD u Bosni i Hercegovini Ričarda Holbruka "overen" je tonskim i video-zapisom.

Ignat Pančevski

Sporazum kojim se Karadžiću nudi zaštita Amerike, ukoliko se povuče sa svih funkcija u RS mnogi su ranije osporavali, ali sada ima sve više dokaza koji potvrđuju ono što je Karadžić pričao u sudnici Haškog tribunala.


Audio i video trake, zajedno sa potpisanim dokumentima navodno nalaze se kod skopskog advokata Ignata Pančevskog, koji je još jednom izrazio spremnost da sav materijal kojim raspolaže, među njima i dokumente vezane za događaje u Srebrenici, predoči timu odbrane Karadžića.


Da bi potvrdio svoju ozbiljnost, Pančevski je ekskluzivno "Vestima" dao izvornu fotokopiju poslednje stranice tajnog sporazuma Karadžić-Holbruk, koji je prvom predsedniku Republike Srpske garantovao bezbednost i zaštitu SAD u zamenu za povlačenje iz javnog i političkog života.

- Deo je kod mene, u Skoplju, a jedan deo kod osoba koje ja poznajem, postoji tonski i video zapis preliminarnih pregovora, odobravanja od strane državnih i političkih faktora u to vreme, i na kraju samog trenutka, odnosno čina potpisivanja prvog dogovora koji daje "vizu" Radovanu Karadžiću i Ričardu Holbruku da potpišu i konačni dogovor. Ove činjenice navodim iz namere da se sa tim upozna celokupna

Za tim odbrane

 

Advokat Ignat Pančevski kaže da je spreman da obimni materijal sa kojim raspolaže predoči timu odbrane Karadžića, ali dodaje - "samo jedan deo, jer najviše poverenja ja imam u samoga sebe".

javnost i da cela istina događaja iz 1995/96. godine izađe na svetlo dana - kaže Pančevski.


Skopski advokat objašnjava da su napravljene tri verzije dokumentovanja dogovora Karadžić-Holbruk: pisana verzija, tonska verzija i video-verzija.


Na pitanje koliko minuta traje pomenuti snimak Pančevski je odgovorio "da je minutaža dovoljno dugačka da se dokumentuje kontinuitet priprema, samog dogovaranja i konačnog potpisivanja dokumenta".


On kaže da postoji i transkript razgovora skinutih sa video i tonskog zapisa.
Na pitanje koje se sve ličnosti vide na pomenutim video-snimcima advokat iz Skoplja je odgovorio - sve.


- Tadašnji predsednik Srbije Slobodan Milošević, ministar spoljnih poslova Milan Milutinović, bivši ministar spoljnih poslova Republike Srpske Aleksa Buha, Biljana Plavšić, Momčilo Krajišnik, Karadžić i Holbruk, bukvalno svi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 02.04.2012. 11:38
Pa dobro, ako postoje svi ti dokazi hoće li se oni već jednom naći kod Karadžića u posedu?
Ponedeljak 02.04.2012. 12:30
E tako, nek izadje delo na videlo....
Ponedeljak 02.04.2012. 15:12
Živ bio Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online