Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 01.04.2012.
06:18
smedia.rs A

Zagreb: Drugarici iz razreda skinuli gaćice!

U zagrebačkoj srednjoj školi “Faust Vrančić” maloletnu učenicu drugovi iz razreda skinuli pred celim odeljenjem. Dvojica učenika nisu izbačena iz škole, a direktor kaže da nije reč o seksualnom zlostavljanju, već o "zafrkanciji".

Direktor škole veruje da je reč o igri koja je prekoračila granicu dobrog ukusa i pristojnosti
 

Maloletnu učenicu zagrebačke Mašinske i tehničke škole “Faust Vrančić” njene drugovi iz razreda u dva navrata u martu pokušali su da skinu. Prvi put, neuspešno, ispred ulaza u toalet, a drugi put ispred učionice, kada su joj skinuli i gaćice, nakon čega je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.


Te incidente Ministarstvu nauke, obrazovanja i sporta škola nije prijavila, nego se, neslužbeno se saznaje, u inspekcijski nadzor krenulo nakon anonimne dojave. Škola ih takođe na vreme nije prijavila nadležnim institucijama, što je dužna po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima, piše Jutarnji list.


Devojci su, prema tvrdnjama anonimnog izvora, uz zadirkivanje dvojica đaka iz odeljenja odeću prvi put pokušali da skinu ispred školskog WC-a, a sličnu stvar ponovili su u učionici nakon desetak dana. Kada su joj povukli helanke, uspeli su da joj skinuti i donje rublje, nakon čega su joj se, prema tvrdnjama izvor, smejali i ostali učenici. Osramoćena devojka je sve prijavila nastavnicima. Dvojica učenika, suprotno odluci Nastavničkog veća nisu izbačena iz škole.


Božo Čužić, direktor škole “Faust Vrančić”, potvrdio je da su se oba incidenta zaista i dogodila, međutim tvrdi da nije ječ o pokušaju seksualnog zlostavljanja, već o igri koja je prekoračila granicu dobrog ukusa i pristojnosti.


- Prvi incident nije prijavila djevojka već učiteljica koja je slučajno videla da se dvojica učenika neprimereno ponašaju prema njoj. Odmah smo sazvali sastanak, međutim tada nam je devojka objasnila da nije reč o napadu ili zlostavljanju nego da je to način na koji oni inače međusobno komuniciraju i da je bila reč o zafrkanciji koja je pogrešno protumačena - kaže Čužić i dodaje da se slična stvar ubrzo ponovila pred učionicom, zbog čega se taj put devojka ozbiljno uvredila.


Direktor je, kaže, odmah u školu pozvao roditelje dvojice dečaka i devojčice.

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2012. 09:36
Dvojica učenika nisu izbačena iz škole, a direktor kaže da nije reč o seksualnom zlostavljanju, već o "zafrkanciji". E pa sada roditelji od devojke da nadju par dobrih dasa i ovoga direktora javno, u dvoristu skinu golog, radi produzenja zafrkancije!!!
Nedelja 01.04.2012. 07:00
Ne bude li sada primenjena neka kazna , kasnije će prelaziti i na gora dela. Drvo se savija dok je mlado.
Nedelja 01.04.2012. 08:08
Treba ih primerno kazniti da se ovakve gluposti nebi ponavljale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online