Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 21.03.2012.
10:56 >> 12:05h
Beta A

"Načelnik Srebrenice ne sme da negira genocid"

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko kazao je da "kandidat za načelnika Srebrenice ne sme biti neko ko negira genocid".

 Na čelu Srebrenice ne sme biti neko ko negira genocid

Incko je u izjavi za današnji Dnevni avaz podsetio da će se ove godine održati lokalni izbori, ali nije rekao da li će OHR preduzeti bilo kakve mere na osnovu bonskih nadležnosti.

"Svi mi, ljudi u BiH i međunarodna zajednica, imamo zajedničku odgovornost da osiguramo da se zločini koji su tamo počinjeni nikada više ne ponove te da srebreničke žrtve ne budu zaboravljene. Iz poštovanja prema njima, svi mi, Bosanci, Hercegovci i stranci, moramo se obavezati da ćemo to osigurati. Sve drugo značilo bi
nepoštovanje žrtava i njihovih porodica", rekao je on.

Incko je istakao da bi bilo idealno da se postigne dogovor između Bošnjaka i Srba o pitanju Srebrenice.

"Političke stranke ni u kojem slučaju ne treba da predlažu kandidate koji su na bilo koji način bili upleteni u genocid ili koji su pokušavali da negiraju zločine počinjene u Srebrenici", poručio je Incko.

On je dodao da treba stvoriti atmosferu u kojoj "građani Srebrenice, Bošnjaci i Srbi, mogu da žive zajedno u dostojanstvu i prosperitetu i da svi kandidati u Srebrenici treba da budu posvećeni viziji zajedničkog delovanja".

POVEZANE VESTI

Sreda 21.03.2012. 11:03
Dosta sa tim "genocidom"fasisto! Gde se dogodio genocid? Znas li ti uopste sta znaci i sta podrazumeva genocid kopile fasisticko? Moze se eventualno govoriti o nekom zlocinu, ali o naduvanom broju muslimanskih zrtava kojim vi zelite da uvalite Srbima genocid nema ni govora. Mada je to vas plan, i znate da vise puta ponavljana laz postaje istina.
Sreda 21.03.2012. 11:19
Pedi Ešdaun, bivši visoki predstavnik, kada su ga pozvali na komemoraciju žrtvama ustaškog zločina-genocida u Jasenovcu (u ustašama su bili hrvati i muslimani), rekao je da neće doći jer ne želi da umanji značaj zločina u Srebrenici. U Srebrenici je stradalo nekoliko hiljada muslimanskih vojnika, dosta njih u borbi a u Jasenovcu su isti ti muslimani zajedno sa hrvatima poklali preko 700000 Srba, ali i Jevreja i Roma. U Srebrenici je prije 11 jula 1995 godine masakrirano 3287 Srba, to se ne pominje.Dosta više sa lažima i satanizacijom Srba!
Sreda 21.03.2012. 12:06
NA CELU MEDJUNARODNE ZAJEDNICE U BIH NE SME STAJATI COVEK KOJI NEGIRA GENOCID NAD NEVINIM SRBIMA U PODRINJU GODINAMA PRE ZLOCINA NAD MUSLIMANSKIM BORCIMA U SREBRNICI!! SMENITE POD HITNO OVOG PRISTRASNOG NECOVEKA! IMA LI U R.S. NEKO KO CE MU OVO DANAS RECI?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online