Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.01.2010.
01:10
B92 A

Ivo Josipović novi predsednik Hrvatske

Državna izborna komisija saopštila je da je Ivo Josipović osvojio 60,29 odsto glasova, a Milan Bandić 39,71 odsto. Ivo Josipović zahvalio je svima koji su izašli na izbore, a posebno se obratio onima koji nisu glasali za njega: "Želim biti i vaš predsednik, jer ne želim razdvajati, želim spajati. Stojim ovde pred svima vama, pružam ruku i kažem - služiću vama, služiću Hrvatskoj".

Josipović je zahvalio stranci i stranačkom šefu Zoranu Milanoviću, volonterima koji su učestvovali u njegovoj kampanji, svojoj porodici, ali i svima koji su ga podržavali, prenosi portal “Indeks”.

"Ovo je pobeda koju možemo slaviti svi. Svaki građanin ove zemlje pobednik je jer duboko verujem da svi želimo bolju i pravedniju Hrvatsku. Duboko verujem da svi želimo živeti u zemlji u kojoj se rad plaća, a kriminal kažnjava, u zemlji socijalne sigurnosti i pravde", poručio je Josipović.

Radost zbog pobede: Ivo Josipović

"Bili smo orkestar koji je dobro uvežbao i danas premijerno izveo pobedničku simfoniju. Repriza će biti za pet godina", rekao je Josipović, prenosi “Indeks”.

Josipovićevo obraćanje pristalicama u izbornom štabu

Glasačima je zahvalio i Bandić, rekavši da je i najveće optimiste iznenadio izborni rezultat, jer je on prvi nezavisni kandidat koji je ušao u drugi krug izbora.

Bandićevo obraćanje pristalicama u izbornom štabu

Rekavši da je imao dobru procenu da velik broj ljudi ne želi partijski model upravljanja društvom, Bandić je rekao da to skoro 40 odsto glasova pokazuje i istakao da ne odustaje od svoje političke borbe i da neće izneveriti tih 40 odsto svojih birača.

On je čestitao svima koji su izišli na izbore, koji su glasali za njega i Josipoviću na pobedi.


"Želim verovati da će biti predsednik svih, bez obzira na boju, obrazovanje i versko upredeljenje", rekao je Bandić, najavivši da se vraća na svoje staro radno
mesto zagrebačkog gradonačelnika.
 

U prvim reakcijama na izbor novog predsednika Hrvatske, Vesna Pusić koja je učestvovala u prvom krugu izbora kao kandidatkinja HNS-a, a potom dala podršku Josipoviću kaže da je zadovoljna.

“Rezultat je dobar, pokazuje da se Hrvatska opredelila za civilizovanu opciju, za smirenog, ozbiljnog predsednika”, rekla je Pusićeva.

Milorad Pupovac

Sličan stav izneo je i lider SDSS-a Milorad Pupovac.

“Hrvatska je dobila predsednika novog profila. Takav profil predsednika je i potreban Hrvatskoj za vremena koja čekaju i probleme s kojima ćemo se suočiti. U prvom redu, očekujem da podrži ovaj kurs kojim je vlada krenula, da taj kurs proširi i na spoljnu politiku, da ga proširi i na sređivanje unutrašnjih odnosa, odnosa u regionu i napokon, ako bude potrebno, da pomogne vladi da bude još bolja”, kazao je Pupovac.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online