Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 22.02.2012.
10:06 >> 10:47h
D. Lj. J. - Vesti A

Predsednik Makedonije je ubijen?

Bivši makedonski predsednik Boris Trajkovski, članovi delegacije i dva člana posade aviona kinger, koji se 26. februara 2004. godine srušio kod Mostara, bili su brutalno ubijeni, a dokazi o atentatu se nalaze u Skoplju, tvrdi skopski advokat Ignat Pančevski koji zastupa porodicu jednog od poginulih.

Advokat Ignat Pančevski sa vrećom punom dokaza

- Svi su bili povređeni, ali živi. Imam dokaze da je jedan od povređenih više od pola sata mobilnim telefonom razgovarao sa porodicom. Bile su mu slomljene obe noge, ali je zvao svoje.

Posedujem audio i video-zapis kako je izvršen atentat. Postoji i satelitski video-snimak. Njega je srušio vojni avion.

Na snimku se vidi kako na mesto udesa dolazi mobilna vojna ekipa. Preživeli su bili ubijeni, a potom su tela prebačena i zapaljena napalmom - tvrdi Pančevski.
 

Delovi palog aviona

I forenzičari su ubeđeni da je vatra u avionu bila selektivna jer su najviše izgorela tela Trajkovskog i njegovog telohranitelja, koji je najviše ličio na predsednika, a sedeo je daleko od njega.


I brat pokojnog predsednika, Aleksandar veruje da je Boris ubijen, a to isto je tvrdio i švajcarski poslanik u Evropskom parlamentu Andreas Gros, koji je još 2010. godine postavio pitanje stanja poginulih putnika i njihovih ličnih predmeta, od kojih su neki bili ugljenisani, a drugi ne.

Boris Trajkovski

- Moj izvor iz Bosne bio je prisutan na aerodromu u Mostaru i video kako avion pada. Postoje i svedoci koji su videli ljude koji su goreli a bili živi, kako nakon pada izlaze iz srušenog aviona.

Međunarodne snage u BiH (SFOR) lokalnim vlastima čak 24 sata nisu dozvoljavale da izađu na teren, a zašto, upitao je Gros.


Svoje ubeđenje da se radilo o atentatu na Trajkovskog, Gros je izneo i na sednici Evropskog parlamenta. Tamo je za govornicom izjavio da odgovorne za nesreću treba tražiti na Zapadu, a ne na Istoku, dodajući da se posle tih tvrdnji boji za sopstvenu bezbednost.

Oborili, pa se radovali

 

- Imam izjave očevidaca, predmete poginulih gde je hemijskom analizom utvrđeno da nisu izgoreli od kerozina. Postoje i tonski dokazi na kojima se čuju glasovi u trenutku kada je avion bio pogođen projektilom kako u međusobnoj komunikaciji na tri svetska jezika jedni drugima čestitaju na uspešno oborenom avionu - kaže advokat Pančevski.

 

Strah od istine

 

Advokat kaže da su poznati motivi atentata, izvršioci, način na koji je on izvršen, ali da su se određene političke i državne strukture plašile da obelodane pravu istinu.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2012. 10:19
Moguce.mene ipak vise intetesuje ko je narucilac ubistva dr. Zorana Djindjica.da li cemo to ikada saznati
Sreda 22.02.2012. 12:38
Nije im se uklapao u planove...
Sreda 22.02.2012. 19:48
Na zalost mi smo mali niko i nista.jedna kap u moru.Kad "oni" narede ovako i mora tako (na primer kao priznanje Kosova) u suprtotnom svako moze da zavrsi kao nas bivsi pretsednik (koji je hteo da radi po svome i nije slusao Amere...).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online