Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.02.2012.
15:23
Srna A

Vlajki: Jovanović nema snage za izvinjenje

Potpredsednik Republike Srpske Emil Vlajki je izjavio da lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, nažalost, nije smogao snage da se u TV duelu sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom izvini zbog iznošenja laži da je Srpska nastala na genocidu.

Emil Vlajki

"Jovanović je sve to uradio radi kampanje koja se sada u Srbiji zahuktava i nažalost nije smogao snage da se izvini i Srbima i srpskom narodu u Republici Srpskoj, govoreći jednu laž da je Srpska nastala na na genocidu", rekao je Vlajki, koji je prisustvovao duelu u Beogradu.

Vlajki je nakon duela izjavio da Jovanović "nema koncepcije, jer ne brani istinu", te napomenuo da je Srpska nastala daleko ranije, kada genocida nije ni bilo, a da su prvi zločini bili počinjeni nad Srbima.

"Jovanović je rekao da je Srpska nastala na genocidu i da je srpski narod u Republici Srpskoj jadan. Dakle, nije se izvinio zbog te izjave, jer je to, činjenično gledano, laž", rekao je Vlajki.

Upitavši "kako Jovanoivć može da kaže jednom narodu unutar jednog regiona da je jadan", Vlajki je rekao da je to "uvreda za srpski narod koji živi na području Srpske, ali i šire".

Srbi i Hrvati zajedno da zaustave islamizaciju Balkana

On je ocenio da se u ovom času odvija islamizacija Balkana, navodeći da postoji islamski blok koji se stvara od Turske, Albanije, Kosova, delova Crne Gore i Makedonije, Sandžaka i pola BiH.

"S druge strane, imate dva hrišćanska naroda - Srbe i Hrvate. Mislim da treba da dođe do alijanse između Srba i Hrvata ma koliko da je to bolno, jer imaju teške repove u međusobnim sukobima, i da se praktično suprotstave toj islamističkoj tendenciji protiv koje se suprotstavlja čitava Evropa u ovom času", rekao je Vlajki.

On je naveo da Jovanovićeve "sponzore u Srbiji  - reprezentovane u obliku Kandićke, Sonje Biserko ili Srđe Popovića, koji sve vreme govore 'Dajte volite se, između sebi u BiH' - uopšte nije briga što se jedan deo BiH sve više islamizuje preko Kosova, Albanije, Preševske doline, dela Makedonije, dela Crne Gore i preko Sandžaka".

Vlajki je rekao da nikoga ne brine što u Sarajevu sada ima gotovo 95 odsto muslimana, niti položaj hrvatskog naroda unutar BiH, odnosno Federacije, kada su, kako je rekao, "Bošnjaci sa lažnom SDP partijom koja je praktično bošnjačka, preuzeli vlast i žele da eliminišu ostatak Hrvata iz Federacije i da praktično zavladaju čitavom Federacijom".

"Ta koncepcija Federacije koja će biti bošnjačka, spada u koncepciju islamizacije ovog dela Balkana, koja se odvija pred našim očima, gde praktično Turska, zajedno sa sponzorima iz međunarodne zajednice, radi šta hoće na ovim prostorima", rekao je Vlajki.

On je rekao da je lično prisustvovao i video kako ubijaju goloruke vojnike u Dobrovoljačkoj u Sarajevu.

Srebrenica pripremljena da se optuže Srbi

Vlajki je ocenio da je ono što se desilo u Srebrenici apsolutno neprihvatljivo, jer je popriličan broj ljudi ubijen hladnokrvno, ali da se slučaj sastoji iz dva dela - prvi je od 1992. do 1995. kada je stradalo nekoliko hiljada Srba, a tek onda dolazi jul 1995. godine kada je Srebrenica bila predata u ruke Srbima.

"Prema izveštaju Mazovjeckog, 15.000 sposobnih muškaraca je pre pada Srebrenice izašlo i nije htelo da brani grad. Povukli su se i dali Srebrenicu na tanjiru, jer je čitava ta koncepcija bila pripremljena unapred da bi se konačno okrivili Srbi kao genocidan narod", naveo je Vlajki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online