Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 27.12.2011.
14:16
B. Simonović - Vesti A

Pokojnik vaskrsnuo u Minhenu

Misterija letošnjeg saobraćajnog udesa u kanjonu Tare, na putu Žabljak-Mojkovac i dugotrajna potraga za vozačem opela korsa s nemačkim registarskim oznakama EBE TR 34 Ivicom Milerom, državljaninom Bosne i Hercegovine, za kojeg se verovalo da je stradao u virovima plahovite reke, pre neki dan je dobila sasvim neočekivani obrt i epilog.

Od vozača ni traga ni glasa: Milerov automobil u reci
 

Nemačka policija javila je svojim kolegama u Crnoj Gori da je Milera pronašla u Minhenu živog i zdravog, ali pod drugim imenom i prezimenom.


Dežurnoj službi policije na Žabljaku je 14. juna ove godine pred ponoć jedan navodni očevidac prijavio nesreću - da je belo putničko vozilo odletelo u ambis. Policija je odmah krenula na mesto udesa i zaista u svanuće pronašla beli opel - karavan sa nemačkim tablicama, koji je stajao na točkovima u koritu reke, više od 50 metara ispod magistrale. Ronioci koji su u međuvremenu prispeli u olupini su našli samo pasoš na ime Ivice Milera i nekoliko drugih ličnih dokumenata, ali od njega nije bilo ni traga.


Višednevno uporno pretraživanje virova nizvodno od mesta "nesreće" nije dalo nikakvih rezultata, a sve je bilo tim čudnije što ni na kolovozu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na mogući uzrok sletanja. Policija je brzo utvrdila da je tog dana u prvim popodnevnim satima Ivica Miler ušao u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Ranče kod Pljevalja, da je sedeo za volanom baš tog vozila i da nije imao saputnika.
 

Motiv i dalje nepoznat

Kako je saopštila nemačka policija, Miler se iščuđavao priči o nesreći u kanjonu Tare, da on svemu tome nema pojma i da je miran porodičan čovek koji, navodno, sa suprugom živi u Mostaru.
Za sada je izostalo i objašnjenje šta ga je motivisalo da vozilo gurne u reku i kako je to izveo, odnosno da li je imao saučesnika.

Utvrđeno je takođe da je kasnije nekoliko sati proveo u jednom hotelu na Žabljaku i da je u večernjim satima otišao u nepoznatom pravcu. A navodni očevidac udesa koji je pozvao policiju tvrdio je da se kretao iza belog opela koji nakon jedne duže ravnine nije skrenuo u blagu desnu krivinu već je produžio pravo i survao se niz liticu u reku.


Kako nisu nađeni nikakvi tragovi udesa niti bilo šta drugo što bi ukazivalo na nesreću, policija je već nakon nekoliko dana počela da sumnja da se možda radi o fingiranoj nesreći, da je vozač namerno gurnuo vozilo u reku da bi potom od osiguranja naplatio premiju.


Policija je u Minhenu pre neki dan, nakon rutinske kontrole ustanovila da se pod imenom Perice Mikanova, kako je pisalo u dokumentima, u stvari krije Ivica Miler za kojim je pre pola godine raspisana potraga nakon što je njegova supruga Brigita prijavila njegov nestanak.

POVEZANE VESTI

Utorak 27.12.2011. 14:20
Obicno odu po novine i nestanu, ovaj je to malo "dramaticnije" odradio hahahaaaa
Utorak 27.12.2011. 14:34
:))) Шта ли му је досадило, да отплаћује кредите, да слуша џангризаву жену...?
Utorak 27.12.2011. 14:46
Možda se sakrio od telenaša...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online