Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.01.2010.
18:32
Srna A

Dodik: RS nije nastala na zločinima

Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najoštrije je danas osudio i odbacio kao neistine tvrdnje Udruženja "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa'' da RS želi da prekine saradnju sa Hagom i dovede u pitanje nastavak sudskih procesa, istakavši da je Srpska nedvosmisleno dokazala opredeljenost da završi saradnju sa Haškim tribunalom.

Dodik je istakao da su opredeljenost Srpske da završi saradnju sa Hagom potvrdili relevantni međunarodni faktori, među kojima je i Haški tribunal, a da ovo udruženje nije relevantno da sudi o tome da li ta saradnja postoji ili ne, nego je to Haški tribunal.

"Najoštrije osuđujem i odbacujem notorne neistine i kvalifikacije iznesene u vašem saopštenju za javnost od 30.12.2009. godine'', naglasio je Dodik.

On je dodao da Vlada RS saoseća i razume bol svih koji su u ratu izgubili najmilije i zalaže se da svi koji su počinili ratne zločine ili su odgovorni za njih, bez obzira na etničku pripadnost, moraju da odgovaraju pred sudovima, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik

"Međutim, vi to ne želite da vidite, jer imate ostrašćenu viziju kakva pravda i istina treba da budu i ne pitate se o tome ko je ubio hiljade Srba u proteklom ratu i kako to da za većinu tih zločina, i nakon gotovo 15 godina od završetka rata, niko nije odgovarao'', naveo je Dodik.

On je dodao da je za razvoj i napredak društva u BiH potrebno rasvetliti istinu o svim zločinima počinjenim u proteklom ratu i procesuirati sve počinioce, a ne imputirati krivicu samo jednoj strani.

Dodik je istakao da Vlada odbacuje i zlonamerno smišljenu tezu Bošnjaka da je RS nastala na zločinima, naglašavajući da je RS nastala kao opredeljenje srpskog naroda da zaštiti integritet i nacionalni identitet, te da su u njene temelje živote ugradili hiljade boraca Vojske RS.
Milorad Dodik
"Vaša teza da se međunarodna zajednica u BiH stavlja na stranu Milorada Dodika potpuno je neozbiljna i kao takva ne zavređuje komentar'', dodao je Dodik.

On je istakao da Udruženja "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa'' ni na koji način nije adresa koja o može i treba da odlučuje o popisu stanovništva.

"Žalosno je da neki vaši politički lideri manipulišu vama, uvlačeći vas na teren politike i obračuna sa RS'', istakao je Dodik i naveo da, s obzirom da Bošnjaci opstruišu donošenje zakona o popisu stanovništva na nivou BiH, Vlada RS je već ušla u proceduru donošenja zakona o popisu stanovništva i sprovešće ga u skladu sa najvišim evropskim standardima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online