Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.12.2011.
09:52
Srna A

Bošnjaci žele da prigrabe BiH za sebe

Senator Republike Srpske (RS) Predrag Lazarević ocenio je da poslede izjave iz Sarajeva, od neskrivenog otvaranja vrata za iseljenje Srba iz BiH do najava da će biti zahteva da islamski svet zatvori vrata zvaničnicima iz RS, jesu želja Bošnjaka da prigrabe BiH za sebe i postanu odskočna daska za prodor islama na jugoistok Evrope.

Jedan od pokazatelja da u BiH nisu naklonjeni prema Srbima jeste i ovaj zank na kome su nazivi gradova napisani ćirilicom precrtani
 

"Zato se mi moramo slepo držati Dejtonskog sporazuma. Ne sme se dozvoliti nikom da dirne i slovce tog sporazuma", rekao je Lazarević za "Fokus".

Tihić: BiH se ne može podeliti

Predsednik SDA Sulejman Tihić rekao je da BiH ne može da se podeli, jer ni unutar BiH, niti van nje nema snage koja to može da uradi. Tihić je naglasio da je najgore od svega raspad i promena granica, jer granice na Balkanu nikada nisu menjane mirnim putem, već uvek ratom.

On tvrdi da svaki dan ima izjava kojima se, kako je rekao, negira BiH i neigraju i vređaju Bošnjaci.

"Na sednici Glavnog odbora SDA sačinili smo saopštenje u kojem smo jasno rekli: BiH se ne može podeliti. Nema te snage ni unutar BiH ni van nje koja to može uraditi... Ta poruka je upućena onima koji zagovaraju podjelu BiH. Ne srpskom narodu, taman posla, već onima koji to rade da se toga okanu i da sednu da rešavamo probleme", rekao je Tihić.

 

On je ocenio da se najava Islamske zajednice BiH da će od islamskih zemalja zatražiti da predsedniku RS zabrane ulazak u te zemlje mora doživjeti u duhu Ive Andrića, koji kaže da je BiH zemlja mržnje i straha.

"Ako je to tako, onda treba videti gde su koreni svega toga. Zapravo, koreni su u takvim izjavama. Andrić kaže da u građanskom društvu BiH ima dosta učtivosti, ali da je sve to lažno. Mislim da je dobro da se oni tako ponašaju. Pokazuju pravo lice, ne samo nama, već celom svetu", naveo je Lazarević.

Ističući da su zbog ovakvog stanja građani veoma uznemireni, Lazarević je dodao da takvo stanje vodi narode prema onom na šta ukazuje predsednik RS Milorad Dodik, odnosno čak i prema raskolu.

"Ako ne vodi formalno prema podeli zemlje, zar nije evidentno da sve to skupa udaljava narod od naroda. Kako možete prihvatiti da budete ravnopravni s onima koji vam poručuju da možete ići iz BiH. To je vrhunska provokacija. To je stvaranje straha", rekao je Lazarević.

On smatra da Sarajevo vodi antisrpsku i antihrvatsku politiku i da su nesrećni jer ne mogu uspjeti u tome da budu dominantni, iako to žele.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2011. 10:05
citiraću zdravka mamića :" EVO VAM KU.AC, "bošnjaci"..."
Utorak 20.12.2011. 22:24
Citam izjavu Tihica i stvarno nikada normalan covek nece shvatiti politiku Muslimana u Bosni....sad se setio da granice nikada nisu menjane milom...vec uvek silom...a toga se nisu setili 1992....pa kaze covek BIH se ne moze deliti...pa niko je pobratime nece deliti nego ce se odvojiti kao sto ste se vi odvojili....za sebe uvek prisvajaju ekskluzivna prava koja drugima ne daju...Boze blesavog sveta koji sve vreme gura politiku tipa...HOCEMO CELOVIT SANDZAK...a imali ga 70 godina i sami ga razvalili da bi sad ponovo hteli celovit....Boze,shvatam da imaju kompleks porekla,ali sam mislio da su ipak normalniji....pa oni ce svojim ponasanjem sve rasterati od sebe,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online