Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.12.2011.
14:51
Vestionline A

Voditelj isključio Kosorovu iz radio programa

Predsednica Hrvatske demokratske zajednice i odlazeća premijerka Hrvatske Jadranka Kosor telefonski se uključila u jednu emisiju hrvatskog radija kako bi demantovala navode o korupciji u HDZ-u. Pošto je čuo prvi deo monologa, voditelj je Kosorovoj rekao da ima drugog slušaoca i prekinuo premijerku u sred rečenice.

Jadranka Kosor. I ja sam jednom bila novinar

Kosorova se uključila u emisiju "U mreži prvog" u kojoj su glavne teme bile slučaj Fimi-Medije, HDZ i Iva Sanadera kako bi prokomentarisala način na koji radio izveštava o tome i kako bi uredništvo emisije upozorila kako to treba da se radi.
Međutim, voditelj emisije Darko Labor saslušao je šta Kosorova ima da kaže, prekinuo je, lepo joj se zahvalio i dodao: "Oprostite, ali imamo drugog slušaoca na liniji".

Inače, u emisiji se detaljno analizirala situacija oko podizanja optužnice protiv HDZ, nakon čega su usledili pozivi slušalaca.

Po uključivanju u program, Kosorova je rekla da se javila kao privatna ličnost, a ne kao premijerka i predsednica stranke, i dodala da su na radiju, imajući u vidu načela profesionalnosti, sami morali da pozovu nekoga iz HDZ s obzirom na to da je ova stranka ponovo bila tema emisije.

"Javila sam se lično jer je jedan od sagovornika u emisiji izgovorio ordinarnu laž o tome da je negde pročitao u novinama da sam uzimala novac, pa to odlučno demantujem", rekla je Kosorova, uz napomenu da se nekada i sama bavila novinarstvom.

Ona je dodala sa se u emisiji o HDZ prejudiciraju mnoge stvari. "Pretpostavljam da Vi kao urednik emisije, niti bilo ko na radiju, niste dobili na uvid spis, ne znate o čemu se radi, pa dopustite da se taj proces završi i lepo Vas molim da kroz medije ne pritiskate pravosuđe", rekla je Kosorova.

Ističući da je HDZ velika stranka poštenih ljudi, ona je ukazala na neophodnost postojanja jednakog pristupa prema svima: "Želim ukazati, kao neko ko se jednom u životu bavio novinarstvom, da bi trebalo da imate jednak pristup prema svima, a kada se govori o političkim strankama svakako."

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 15:08
I tada je Džadranka bila isključiva, samo je pričala o Hr braniteljima, 1 nedeljno je bila emisija posvećena toj tematici, pa molim lepo; sad je neko drugi isključiv prema njenom delu, ali ne novinarskom...
Sreda 14.12.2011. 15:38
Hvala proseda ribice sto ste se javili u emisiju, vase vreme je isteklo.
Sreda 14.12.2011. 15:23
pa sta ste stavili onda sliku tadica kad je rec o kosorki , bar cini mi se da je tadic .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online