Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 05.12.2011.
18:33
Beta A

I Dodik se uzda u "kukuriku" koaliciju

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da buduća vlada u Hrvatskoj, koju će formirati "kukuriku" koalicija, treba da obezbedi afirmaciju nacionalnih prava u toj zemlji.

Očekuje dobru saradnju sa novom hrvatskom vladom: Milorad Dodik
 

"Nažalost, nekadašnja Račanova vlada nije se pokazala kao dobra kada su te stvari u pitanju", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da očekuje dobru saradnju sa budućom hrvatskom vladom, kakva je do sada postojala sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem, sa kojim je "sve dogovoreno ispoštovano i rešeno".

Komenarišući rezultate parlamentarnih izbora u Sloveniji, Dodik je ocenio da je pobeda Zorana Jankovića "dobar izbor za tu zemlju".

"To govori o tome da je Slovenija spremna da izabere najboljeg", dodao je predsednik RS.

U Hrvatskoj i Sloveniji su juče održani parlamentarni izbori na kojima je Kukuriku koalicija ubedljivo pobedila vladajući HDZ, dok je u Sloveniji izbornu pobedu odnela Pozitivna Slovenija, čiji je predsednik Zoran Janković.

"Svi zločinci moraju da budu kažnjeni"

 

Dodik je u Mrkonjić Gradu, koji je u jesen 1995. godine bio potpuno uništen u ofanzivi hrvatsko-muslimanskih snaga, rekao da svi koji su počinili zločine treba da odgovaraju, a među njima i ratni komandant Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković.

 

"Dudaković nosi mnogo prtljaga zločina i apsolutno treba da bude procesuiran", kazao je Dodik.

 

Tužilaštvo BiH vodi istragu o zločinima koje su jedinice pod komandom Dudakovića počinile u jesen 1995. godine na području Bosanske Krajine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.12.2011. 19:59
deklarisanje hrvatskog državnog vrha u pružanju podrške albanskom mafijaškom klanu Osmani; u trenutku kad se u Nemačkoj vodio postupak protiv vođa toga klana, i kad su novine po Nemačkoj tražile obračun sa mafijom, klan u Zagrebu organizuje sastanak, na kojem se definiše budućnost organizovanog kriminala na Balkanu, pri čemu se vode klana, Qazim (Qasim, Ćazim) Osmani, zvani ,"Felix" (Feliks), kojeg novine po Nemačkoj zovu ,"Don Hamburgo", te Bashkim (Baškim) Osmani sastaju sa Stjepanom Mesićem, Tomislavom Karamarkom i Milanom Bandićem;
Ponedeljak 05.12.2011. 20:03
2 Deo: koje je morala pripremati nedeljno, iako su formalno bile ,,odrađene" u ta dva do tri sata. Pri tome je indikativno da je neposredno pre ubistva Ivane Hodak jedan od najčitanijih Internet portala u jugoistočnoj Europi; Necenzurirano.com, napadnut hakerskim pokušajem rušenja portala, i to sa adrese kojom se koristi obaveštajna služba susedne Bosne i Hecegovine SIPA. Taj napad nije uspeo, te je portal Necenzurirano.com jedini pisao o tome da je ubistvo Ivane Hodak režirano u dogovoru sa državnim vrhom Republike Hrvatske,
Ponedeljak 05.12.2011. 20:00
• involviranost balkanske elite i to u timu sa gore spomenutim Ričardom Holbrukom u akciji gruzijskog predsednika kojom je napao ruske kasarne i civilno stanovništvo u južnoj Osetiji, i time gurnuo svet na rub sukoba između Rusije na jednoj strani, te Europe i SAD-a na drugoj. Balkanske elite bile su uključene preko predstavnika OESS-a u Gruziji, Miomira Žužula, koji je delovao u svojoj ratno-huškačkoj aktivnosti u tandemu sa gore spomenutim Ričardom Holbrukom.Ni, ovaj put pokušaj izazivanja sukoba Rusije i Zapada nije uspeo, a akteri izazivanja sukoba (gruzijski predsednik, Ričard Holbruk ..) su na Zapadu, nakon ove krize izovani;
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online