Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 14.11.2011.
11:55
Srna A

Velika količina oružja pronađena kod vehabija

Pretresom u Gornjoj Maoči, prilikom hapšenja osumnjičenog teroriste Emraha Fojnice, pronađena je i puška koja se direktno dovodi u vezu sa izvršenjem napada na američku Ambasadu u Sarajavu 28. oktobra, rekao je tužilac BiH Dubravko Čampara.

"Pretresom prostorija i napuštenih objekata u Gornjoj Maoči pronašli smo veliku količinu oružja. U jednoj sportskoj torbi pronašli smo pušku koja se direktno dovodi u vezu sa izvršenjem napada na američku ambasadu. Zajedno s puškom, u torbi je bio i lični dokument osumnjičenog Fojnice. Sada radimo veštačenje tog oružja", rekao je Čampara.

Napadač na ambasadu SAD: Mevlid Jašaregvić

Štampa u BiH piše da je u Gornjoj Maoči nakon poslednjih pretresa pronađeno 15 automatskih pušaka, snajper, velike količine municije i laptop.

"Dnevni avaz", pozivajući se na nezvanične informcije, navodi da je torba u kojoj su bili lična karta Fojnice i automatska puška bila prevezena u Sarajevo, gde je puška trebalo da bude i upotrebljena, ali da je iz još nepoznatih razloga vraćena u Gornju Maoču.

Fojnici je juče Sud BiH, na predlog Tužilaštva BiH, odredio jednomesečni pritvor.

Njegov advokat Ramiz Aljić tražio je puštanje Fojnice na slobodu.

"U ovom slučaju izostao je motiv krivičnog dela terorizma. Moj klijent nije počinio ovo teško krivično delo koje mu se stavlja na teret, niti ima elemenata terorizma", naveo je Aljić.

Fojnica prilikom ulaska sudije nije želeo da ustane pravdajući to svojim verskim ubeđenjima.

"Meni je naređeno da poštujem Božji zakon, a ne zakon ljudi", rekao je Fojnica, prenose "Nezavisne novine".

Fojnica je osumnjičen da je učestvovao u terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu, odnosno da je pomagao napadaču Mevlidu Jašareviću.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.11.2011. 12:00
Proterati u Saudijsku Arabiju sve iz Gornje Maoce !
Ponedeljak 14.11.2011. 12:01
Док се српски непријатељи обрачунавају, ми треба да се фокусирамо на наше проблеме.
Ponedeljak 14.11.2011. 13:40
Вахабије из села Горња Маоча у жижу интересовања регионалне јавности дошли су 2010,када је у БиХ изведена операција "Светлост",у којој је 600 полицјаца опседало село које се сматра једним од главних центара радикалног исламизма у Европи.Том приликом је приведено неколико особа,и заплењена је мања количина оружја.Иначе,ова акција безбедносних органа БиХ није наишла на одговарајућу подршку бошњачких званичника,који су сви,редом,одбили да отворено подрже полицијску акцију.Такође,сумња се да је неко из полиције вахабијама дојавио да ће доћи до операције и да су унапред склонили оружје.Зар треба још доказа да је муслиманси војно/политички и полицијски врх,упетљан у заштиту терориста?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online