Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 11.11.2011.
13:44
Beta A

Mladić se oporavlja od upale pluća

Optuženi Ratko Mladić koji zbog bolesti nije došao u sudnicu Tribunala u Hagu, još se oporavlja od upale pluća, navodi predstavnica suda Nerma Jelačić.

Čeka na pregled lekara iz Srbije: Ratko Mladić
 

Podsećajući na "izveštaje da je Ratko Mladić bio u bolnici zbog lečenja od upale pluća" početkom oktobra, Jelačićeva je naznačila da se "on od tada vratio u pritvor" i da njegovo stanje "napreduje, ali da se još oporavlja".
 

Mladić "dobija terapiju za različite bolesti, od kojih su mnoge od pre njegovog prebacivanja u Tribuna", precizirala je predstavnica suda.
 

Ona je izjavila da se Mladić juče "odrekao prava da prisustvuje raspravi, zato što se nije osećao dovoljno dobro". Pregled koji su potom obavili lekari u pritvoru potvrdio je da je optuženi "zaista" suviše bolestan za prisustvo u sudnici.

Lekari iz Srbije stižu u Tribunal


Pet lekara iz Srbije će sa lekarima iz Tribunala u Hagu iduće sedmice proceniti zdravstveno stanje optuženika Ratka Mladića, rekao je ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković.
 

Stanković očekuje da će lekari iz Srbije biti aktivno uključeni u odluku o daljem toku lečenja i terapiji Mladića.
 

"Nakon odlaska Mladića u Hag, njegov advokatski tim je zahtevao da se pošalje ekipa lekara iz Srbije da obavi uvid u njegovo zdravstveno stanje. Komitet Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom je u komunikaciji sa Tribunalom odlučio da se uputi ekipa od pet lekara iz Srbije koji će sa lekarima iz Haga odlučiti o daljem toku lečenja i terapiji", rekao je Stanković.


Mladić je, po izjavi Jelačićeve, preksinoć dao pisani pristanak da pretresnom veću budu dostavljene sve informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Ona je, istovremeno, negirala da je Mladić to ranije dozvoljavao.
 

"Njegov zdravstveni dosije predat je pretresnom veću, što će sudijama omogućiti da se upoznaju sa Mladićevim stanjem i da utvrde da li je potrebno preduzeti dalje mere", piše u izjavi predstavnice suda.
 

Predsedavajući sudija Alfons Ori nagovestio je, tokom jučerašnje statusne konferencije, da će veće zatražiti da podrobnim specijalističkim pregledom bude u potpunosti utvrđeno Mladićevo zdravstveno stanje.
 

Jelačićeva je ponovila da Mladić, kao i svi drugi pritvorenici, ima najbolju raspoloživu medicinsku negu u Holandiji.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 14:26
Hvala ti što danas sjedim u toploj kući sa živom i zdravom porodicom. Neću te zaboraviti dok sam živ.
Subota 12.11.2011. 01:59
Generale, svaki dan se pomolim gospodu Bogu za tvoje dobro zdravlje. Da mogu dao bih deo moga a za tvoje zdravlje!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online