Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.11.2011.
10:50
Srna A

"Napad na ambasadu SAD akt pojedinca"

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filip Riker izjavio je da je teroristički napad vehabije Mevlida Jašarevića na Ambasadu SAD u Sarajevu akt pojedinca i da se tako treba tretirati.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD: Filip Riker
 

"Pojedinac je otvorio paljbu na američku Ambasadu s ciljem da povredi Amerikance. Povredio je, međutim, građanina BiH, policajca Mirsada Velića, koji se herojski poneo", rekao je Riker na brifingu za štampane medije organizovanom u Ambasadi SAD u Sarajevu.

On je naveo da u borbi protiv terorizma SAD ovakve prijetnje shvataju ozbiljno i da je napad na Ambasadu pokazao da i dalje postoje oni koji pokušavaju da nanesu štetu Amerikancima.

Ističući da se istraga o ovom napadu nastavlja, Riker je naveo da u BiH, kao i brojnim drugim zemljama, postoje pojedinci koji deluju nasiljem i da događaji od petka pružaju priliku za jednu drugačiju refleksiju.

Riker je poručio da BiH treba da iskoristi pažnju koja joj je ponovo okrenuta zbog Jašarevićevog napada.

"Pokažite da želite da idete dalje i dobićete i našu podršku i podršku naših partnera u EU", rekao je Riker.

On je izrazio nadu da će se u BiH konačno postići dogovor o rešavanju pitanja vojne imovine, koje je potrebno za priključenje u NATO.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.11.2011. 10:58
....navikli smo da tumachite kako vam odgovara, a ne kako jeste....nacisti....sme li da se kaze nacisti redakcijo za naciju koja je unishtila i napravila genocid u Avganistanu,Iraku,Libiji, Vijetnamu,Koreji, Jugoslaviji-Srbiji i naravno u gomili africhkih zemalja i nekim latino-americhkim?......
Sreda 02.11.2011. 11:05
da je to uradio Srbin,bilo bi to je akt celog naroda...
Sreda 02.11.2011. 17:11
Zameniku pomoćnika državnog sekretara SAD: Filipu Rikeru: STA MOZE IZAZVATI CIN POJEDINCA! (Vi naravno mozete Jasarevica, vehabije i BiH da i odlikujete zbog toga) Ubistvom starog svata ispred Stare crkve na Baščaršiji ili (Ubistvo srpskog starog svata Nikole Gardovića ispred Stare crkve na Baščaršiji), je događaj koji se desio na dan 1. mart 1992. godine tokom srpske svadbe ispred Stare crkve na Baščaršiji u Sarajevu, SFRJ, kada je kriminalac i pripadnik Zelenih beretki Ramiz Delalić znani Ćelo, pucnjem iz pištolja ubio mladoženjinog oca Nikolu Gardovića, i ranio sveštenika Srpske pravoslvne crkve Radenka Mikovića. Ovaj događaj je bio jedan od povoda za početak ratnih sukoba u Sarajevu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online