Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 30.10.2011.
14:43
Srna A

Dodik: Izetbegović majstor za prebacivanje odgovornosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik demantovao je optužbe bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da je odgovoran što još nije formirana vlast na nivou BiH, podsetivši da su predstavnici RS bili spremni da uđu u formiranje vlasti na nivou BiH još pre godinu dana.

Čovek politike mira: Milorad Dodik
 

"RS je bila spremna da uđe u formiranje vlasti na nivou BiH još pre godinu dana i nismo imali nijednu rezervu u tom pogledu. To što je haotična situacija u Federaciji BiH u pogledu političkih odnosa, to je njihov problem, a oni se pokazuju kao 'majstori' da bi prebacili njihovu odgovornost na druge", rekao je Dodik novinarima u Donjoj Gradini.


Nastavak Alijine ratne politike

Predsednik Dodik je podsetio da je Bakir Izetbegović na početku svog mandata rekao da nastavlja politiku svog oca Alije Izetbegovića, ocenivši da je to ratnička politika, čiji je cilj stvaranje stereotipa o Srbima kao narodu koji je za sve krivac.


U prilog tome, predsednik Srpske je podsetio i na nedavnu izjavu nekadašnjeg specijalnog izaslanika UN za Jugoslaviju Jasušija Akašija, koji je rekao da još nije jasno ko je odgovoran za stradanje na pijaci Markale u Sarajevu, za koje je u tom trenutku okrivljena srpska strana.


Predsednik Dodik je naglasio i da su u vreme događaja u Srebrenici povučene vojne snage UN, kako bi se desio masakr, jer je tadašnjem muslimanskom rukovodstvu u Sarajevu trebalo 5.000 ubijenih muslimana da bi se desila vojna interevencija NATO protiv srpskih snaga, a koja je odlučivala o samoj suštini rata.


Stvaranje islamske država na prostoru BiH

"Znajući to, i činjenicu da je Bakir Izetbegović rekao da sledi politiku svog oca, nemamo razloga da sumnjamo u njegove na namere da realizuje projekat islamske države na prostoru BiH", konstatovao je Dodik.


Predsednik RS je poručio da je on čovek politike mira, za razliku od Izetbegovića i mnogih drugih, te dodao da vodi politiku koja je bitno uticala da se onemogući da RS bude razvlašćena, istovremeno čuvajući mir u BiH. "A to je suština onoga što njima smeta", istakao je Dodik.


Okrivljuju Srbiju za muslimana teroristu

Govoreći o terorističkom napadu na Ambasadu SAD u Sarajevu, Dodik je napomenuo da se u medijima u Federaciji BiH i danas ističe da je to uradio državljanin Srbije, a što bi trebalo da implicira da je napadač Srbin, te održi stereotip o Srbima kao krivcima za sve.


"Poštovanje nalaže da se kaže da je to Bošnjak, pripadnik vehabijskog pokreta, koji je motivisan ideologijom radikalnog islama, i koji je uzvikivao da ne želi da ubija muslimane, već američke građane, što govori dovoljno o tome na koji način to treba posmatrati", naglasio je Dodik.


Predsednik Srpske je rekao da potenciranjem priče da je napadač državljanin Srbije želi da se očuva i stereotip da je Srbija leglo zla, te istaći da se u njoj formira vehabijski pokret, a koji u suštini svoje ideološke centre na Balkanu ima u BiH.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2011. 15:15
Bravo,kralju.Podsjeti ga iz Donje Gradine tamo gdje mu je babo ruke okrvavio.Svaljivati krivicu stalno na Srbe i Hrvate je neodgovorno sa njegove strane ili on misli da Bosnjaci nisu politicki narod u BIH.
Nedelja 30.10.2011. 18:19
Jedino Dodik zna kako treba sa balijama (poturcenim srbima ).
Ponedeljak 31.10.2011. 06:17
Dodo, samo napred do potpune nezavisnosti!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online