Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 12.10.2011.
13:35
Đ. Barović - Vesti A

Mladić spao na 56 kila

Mladićev advokat Branko Lukić izjavio je za "Vesti" da general "rapidno slabi i da sada ima samo 56 kilograma", pitajući zašto niko ne izađe u javnost i saopšti taj podatak. Lukiću je neshvatljivo ponašanje vlasti u Srbiji koje, kako tvrdi, četiri meseca odlažu formiranje i slanje tima doktora koji bi Mladića pregledali u zatvoru.

Ne može da jede ni da pije vodu: Ratko Mladić

Inače, bivši komandant vojske bosanskih Srba ima upalu pluća, odbija hranu, a prema poslednjim nalazima je i značajno dehidrirao, jer ne može da pije vodu.

Bramerc: Ubrzaćemo proces

 

Odmah pošto je Hag nevešto pokušao da demantuje navode advokata da je Ratko Mladić ozbiljno bolestan i da je dobio upalu pluća, glavni tužilac Serž Bramerc je izjavio da će proces biti ubrzan. Bramerc je za sarajevski "Dnevni avaz" izjavio da su "preduzete mere za ubrzanje suđenja", kao i da će tužilaštvo učiniti sve što može kako bi, kako je rekao, suđenje bilo ekspeditivno.

 

Bramercov specijalni savetnik Frederik Svinen rekao je da je intervju "Avazu" dat pre poslednjih Mladićevih zdravstvenih problema i da je reč o podnescima koji se predaju i za druga suđenja.

 

Šta je tužilac naumio?

 

Komentarišući Bramercovu najavu o ubrzanju procesa Mladiću, advokat Lukić je rekao da veruje da Bramerc nije mislio na zahtev za razdvajanje postupaka, već na rad Tužilaštva.


- Oni su sami objasnili da im je potrebno 15 meseci kako bi nam obelodanili sve dokaze. Pretpostavljam, da je Bramerc hteo da kaže da će pokušati da skrate taj period na, recimo, deset meseci. Sve ostalo bi bilo mešanje u rad suda - kaže Lukić.

Njegovi branioci upozoravaju da je Mladićeva zdravstvena situacija alarmantna zbog čega su juče kasno popodne imali hitan sastanak sa predstavnicima Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom u kome su zatražili da lekari iz Srbije što pre otputuju u Hag.


- Nije dobro. General je završio u zatvorskoj bolnici zbog napada kamena u bubregu, a tamo su mu ustanovili i da ima zapaljenje pluća, da ne može da jede i da je ozbiljno dehidrirao. Sada je hospitalizovan, uključeni su mu infuzija i antibiotici i na njih dobro reaguje - kaže advokat Lukić.

On dodaje da je zbog ovakvog razvoja događaja zahtevao od Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom da što pre pošalju ekipu stručnjaka "kako bi se sprečilo najgore".


- General više nije slučaj za lekara opšte prakse koji ga trenutno leči u zatvoru - tvrdi Lukić.

Medicinske nalaze oduzela BIA

 

U Nacionalnom savetu Mladićevim advokatima je rečeno da moraju da im dostave medicinsku dokumentaciju o zdravlju generala.


- Oni odlično znaju da je jedan deo te dokumentacije u vlasništvu BIA koja je to svojevremeno oduzela, a da su drugi deo sačinili lekari iz Haškog tribunala te da bi obelodanjivanjem toga mi počinili krivično delo. To je apsurdno - ističe advokat Lukić.


Da podsetimo, tokom jučerašnjeg dana pojavilo se više oprečnih informacija povodom Mladićevog zdravstvenog stanja.


Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić je potvrdila da je general "pod medicinskim tretmanom", ali je odbila da da više podataka. Takođe, ona je u izjavi agencijama demantovala pisanje "Vesti" da je Mladić prošlog četvrtka kolabirao, objasnivši da kašnjenje procesa


"nije imalo nikakve veze sa zdravstvenim stanjem optuženog već sa kašnjenjem njegovog prevoza iz pritvorske jedinice na Međunarodni sud".


Advokat Lukić kaže da je ova tvrdnja "surovo poigravanje sa činjenicama".
- Tačno je da je suđenje kasnilo zbog kašnjenja prevoza, ali prevoz je kasnio zato što je general pao u svojoj ćeliji i zato što su ga stražari pridizali i pomagali mu da se obuče i da uopšte uđe u sudnicu - podseća Lukić.

Jedva se potpisuje

 

Branko Lukić naglašava i da bi se u sagledavanju sposobnosti generala Mladića da prati suđenje trebalo imati u vidu i činjenica da on gotovo ne može da pokrene desnu ruku.


- Svaki put kada treba nešto da potpiše je pravo mučenje i za njega i za nas. Mi mu bukvalno olovku stavljamo između tri prsta i on tako stavlja svoj paraf. To govori da su moždani udari itekako ostavili trag - kaže Lukić dok pokazuje na koji način se general Mladić potpisuje.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.10.2011. 13:41
.....ubijanje choveka nama pred ochima i sadistichko izivljavanje zapada i domacih izdajnika nad bolesnim i nesposobnim da se brani....ustashki metodi zatiranja slabih i ubijanja istine....narode uzivate li josh u turskim serijama?....zabole vas za Generala Ratka Mladica???....podrzavate josh uvek ovu vlast???....i vi imate obraza da se nazivate Srbima!!!!!......
Sreda 12.10.2011. 15:10
Treba Ratko da umre da se ne otkrije prava istina. U tome je problem.
Sreda 12.10.2011. 14:31
Ako tom advokatu " nije jasno ", onda je kreten i bolje da se pokrije usima !!! Ko god do sada nije shvato da je vlast u Srbiji izdajnik sopstvenog naroda i njegovog vitalnog interesa, je isto tako kreten, debil....i sta se kome svidi !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online