Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 10.10.2011.
23:40 >> 12:25h
Srna A

Mladić zbog upale pluća u bolnici, oseća se bolje

Ratko Mladić, protiv koga se vodi proces u Haškom tribunalu, prebačen je u holandsku bolnicu "Bronovo", izjavio je njegov branilac Miloš Šaljić. Mediji su prvobitno javili da je Mladić primljen u bolnicu zbog problema sa bubrezima, ali je kasnije objavljeno da je razlog za hospitalizaciju upala pluća.

Mladić se žali na probleme sa zdravljem
 

Šaljić je kazao da su Mladiću uključeni infuzija i antibiotici, i da dobro reaguje na terapiju. 

Mladiću je bilo loše zbog čega je lekar uradio analize, a pošto ništa nije nađeno, prebačen je u bolnicu i data mu je infuzija, rekao je Šaljić prvobitno za "Večernje novosti".

U Tribunalu nisu mogli ni da demantuju niti da potvrde ovu informaciju.

Na probleme sa zdravljem Mladić se požalio i na statusnoj konferenciji koja je održana prošle nedjelje u Tribunalu. Rekao je da mu se pokrenuo kamen u bubregu, pa su stražari morali da mu pomognu da ustane i obuče se.

Neki mediji su kasnije pisali da je Mladić prebačen u bolnicu zbog upale pluća, prenoseći izjavu Šaljića.

"Uprava zatvora u Sheveningenu obavestila me je da je Mladić smešten u bolnicu, navodno zbog upale pluća, ali nisu hteli da kažu u koju", rekao je Šaljić, a prenose beogradski mediji.

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske zatražio je i da ga pregledaju lekari koji su ga lečili u Srbiji od 1996. do 1998. godine i koji su upoznati sa njegovom dijagnozom. Mladić je rekao da ga nije sramota što je bolestan, da hoće da se leči i da ne usporava proces, jer želi da dođe do istine.

Glavni Mladićev advokat Branko Lukić rekao je ranije da će se odbrana generala obratiti Republici Srpskoj, ako vlasti u Srbiji uskoro ne odluče o formiranju lekarske komisije koja bi pregledala Mladića.

Hag: Mladić jeste hospitalizovan

Portparolka Haškog suda Nerma Jelačić potvrdila je danas da se bivši komandant vojske bosanskih Srba Ratko Mladić nalazi "pod medicinskim tretmanom", ali je naglasila da nije u mogućnosti da otkrije o kakvom se tretmanu radi.


"Potpuno su netačni navodi nekih medija da je prošle sedmice Mladić kolabirao. Kašnjenje početka Statusne konferencije u četvrtak, 6. oktobra, nije imalo nikakve veze sa njegovim zdravstvenim stanjem", kaže se u izjavi Nerme Jelačić.


Ove neosnovane spekulacije, napominje se u izjavi, ne mogu ni na koji način biti dovedene u vezu sa zdravstvenim stanjem zbog kojeg je Mladić danas pod medicinskim tretmanom.


"Međunarodni sud nastavlja da Mladiću, kao i svakom drugom pritvoreniku, pruža najbolju zdravstvenu negu dostupnu u Holandiji", navodi Nerma Jelačić.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.10.2011. 00:00
Čovjek svaki dan u bolnici, a sposoban za sudjenje! Surogat prava! I španska inkvizicija je bila humanija!
Utorak 11.10.2011. 12:12
Djenerale Ratko Mladicu,da si nam ziv i zdrav.Od srca ti zelim sve najlepse. Za Krst casni i slobodu zlatnu! Zivela Srbija! C C C C
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online