Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 05.10.2011.
15:28
O. Đoković - Vesti A

Bosanac se spalio sa decom

Strašna tragedija pogodila je porodicu poreklom iz Bosne u Francuskoj, kada je 33-godišnji muškarac ubio četiri godine mlađu suprugu, a u kolima zapalio sebe i troje male dece, od kojih je samo najstarije smoglo snage da se spase.

Razmirice supružnika, za koje je policija za sada navela samo da su oboje iz Bosne, dovele su do zločina u kom je ona ubijena u stanu u Burž-en-Bresu, gde je njeno telo nađeno tokom prošle noći. Prema prvim informacijama, tokom uviđaja je zaključeno da je žena zadavljena.


Stravična tragedija nastavljena je preksinoć oko 20.30 u mestu Kuloz, 90 kilometara udaljenom od Burž-en-Bresa. Poludeli otac je na parkiralištu benzinske stanice koja se nalazi u okviru velike samoposluge Karfur, zapalio automobil u kom je bio sa decom.

Prema kazivanju očevidaca, on je "pištoljem" za točenje benzina polio svoj automobil, spolja i unutra, a onda je seo na sedište vozača i kresnuo upaljač. U istom trenutku sve se pretvorilo u ogromnu buktinju u kojoj su goreli on, deca i automobil. Plamen je lizao karoseriju i obasjavao deo obližnjeg puta, automobile i zgranute putnike u njima. Jezivi krici umiruće dece parali su vazduh i ledili krv u žilama očevidaca. U kolima je smrt našlo dvoje dece od četiri i pet godina, dok je 11-godišnje dete uspelo da pobegne uprkos teškim opekotinama.


Očevidac užasa, još u šoku, ispričao je kako je bio nemoćan da pomogne nakon što se prolomila eksplozija i razbuktala vatra.

Bez dosijea


Prema nezvaničnim informacijama, porodica iz Bosne nije bila evidentirana u francuskoj policiji i socijalnim službama. Tako nema podataka da je u toj porodici bilo nasilja ili propusta u podizanju i vaspitanju dece, pa se još nagađa šta je uzrok svađe sa užasnim epilogom.


Zanemeo od šoka


Uprkos teškim opekotinama na leđima i po nogama, dečak koji se spasao je van životne opasnosti. Istražitelji tužilaštva još nisu uspeli da razgovaraju s njim o strahotama koje je preživeo, pošto je u šoku i ne može da govori.

- Prolomili su se jezivi krici, ali je bilo kasno za pomoć. Video sam kako je dečak uspeo da iskoči iz kola, i trčao je obavijen plamenom. Priskočili smo u pomoć i strgli s njega farmerke koje su gorele - isprekidano priča očevidac tragedije.


Na lice mesta vrlo brzo su stigli vatrogasci i druge spasilačke službe. Krov benzinske stanice već je bio u plamenu, a naročito se strahovalo od butanskih boca koje su tu bile uskladištene. Bili su ugroženi i stanovnici obližnjih zgrada, pa je taj deo grada evakuisan. Sat i po nakon eksplozije opasnost je otklonjena, ali je gašenje nastavljeno do ranog jutra.

- Bilo je strašno gledati kako spasioci odnose telo po telo - opisao je grozotu Žaki Doran, zamenik gradonačelnika Kuloza koji je priznao da se sklonio u stranu jer nije mogao da gleda strahotu.

Identifikacija žrtava nije bila moguća u prvi mah, ali su utvrđene registarske oznake folksvagena i proučeni snimci bezbednosnih kamera sa benzinske stanice. Policajci su se tada uputili na adresu porodice iz Bosne, kako bi supruzi javili užasnu vest. Tada su u dnevnoj sobi zatekli njeno telo. 

POVEZANE VESTI

Sreda 05.10.2011. 16:53
:--(jadna deca !
Sreda 05.10.2011. 20:50
sto pobi decu nesrecnice,ako se tebi nije zivelo mogao si sam sebe da spakujes u dzak pun kamenja i da se otkotrljas negde u pm, a ne ovako.Duse valja samoubice su od uvek bili slabici kukavice i pic''CE!
Četvrtak 06.10.2011. 08:34
Uzasno sta reci... Ludilu nema kraja...Svojevremeno u stampanom izdanju "Vesti" citala sam jedan feljton o zeni ciji je muz isto iz Bosne negde oteo decu i javio da ce se ubiti sa njima...Bez obzira na pokusaje policije da to sprece svoju naum je ostvario...Ova nesrecna zena je pricala da su roditelji njenog muza uprkos svemu trazili da se deca i on sahrane jedno pored drugog...kao ona je kriva sto se to desilo...bez obzira u tim bracnim razmiricama treba sacuvati razum i postedeti decu a vi se poubijajte nesrecnici ako nemate pameti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online