Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 28.09.2011.
23:21
Vestionline A

Hrvatski biskup: Prekinuti odnose sa Srbijom

Hrvatska bi trebalo hitno da prekine sve diplomatske odnose sa Srbijom dok ova ne prizna istinu o ratu i događajima u Vukovaru, poručio je danas katolički biskup Vlado Košić.

Biskup je time reagovao na srpske optužnice za ratne zločine i genocid protiv oko 40 branitelja, među kojima je bilo i nekoliko ratnih funkcionera Hrvatske, piše Tportal.

Genocid nad Hrvatima: Vlado Košić

"Kako je moguće da Vukovar, koji je simbol našeg otpora nepravdi i genocidu nad Hrvatima, službene institucije na drugoj strani proglašavaju mestom genocida koji su tu navodno počinili Hrvati? Mi još nismo završili borbu za našu slobodu", istakao je sisački biskup u propovedi pred predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova

Prvo premijer, pa sada biskup

 

Izjava biskupa Košića je samo jedna u nizu izjava koje je prethodno dala premijer Hrvatske Jadranka Kosor. Ona je u više navrata veličala zločine nad Srbima, oslovljavajući operaciju ''Oluja'' kao veliku pobedu Hrvatske. Neki stručnjaci ocenjuju da takve izjave i ne čude  toliko, s obzirom da je sada u jeku izborna kampanja, te Kosorova na taj način pokušava da pridobije glasače u Hrvatskoj, igrajući na kartu nacionalizma.

povodom Dana policije.

Košić je dodao da je neobično da se i "20 godina posle tog strašnog zla koje se obrušilo na Hrvatsku i susednu BiH, i dalje izokreće istina i pokreću optužnice protiv 40 branitelja (hrvatskog) herojskog grada Vukovara, za genocid nad srpskim narodom".

"Ako se to može događati u institucijama te susedne zemlje, čije je tadašnje državno vođstvo počelo oružanu agresiju na Hrvatsku i BiH, zar to ne znači da ta država još ni danas ne odustaje od tih istih ciljeva, samo drugim sredstvima", upitao je Košić.

On je rekao da se verovalo da je slučaj Tihomira Purde bio provokacija.

"Sada je, međutim, osuđen i branitelj (Veljko) Marić, a podignute su i nove optužnice. Zar je moguće da se ta pravna agresija na našu domovinu nastavlja? Ako je tako, moramo znati s kim imamo posla, ne možemo s takvima graditi dobrosusedske odnose, jer to bi značilo prihvatati laž kao istinu, omogućiti nepravdi da i dalje vlada", ocenio je biskup.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.09.2011. 23:30
Бранитељи чега и од кога ? Било им је добро кад су клали по тзв. фашистичкој НДХ па хоће још и сад... Није им довољно што нам покушавају пити крв лажном историјом и искривљеним језиком и ријечима... Ма има Бога, пред њим смо сви једнаки. Шта смо ми толико скривили да нас сви мрзе. Јесмо, најбољи смо народ на планети, цркните у љубомори !
Četvrtak 29.09.2011. 00:08
Biskup hrvatske...bavi se politikom i javnim NEdiplomatskim govorom o ratu i pozivanju na bojkot druge drzave...etc. Sta li ce na ovo da kaze papa koji je nedavno izjavio zblizavanje sa Pravoslavcima?! J**e lud zbunjenoga ali su nas "nekako" ovog puta zaobisli ;D))) PS: Javi se opet kada se usaglasite ti i papa, radis "posao" kosorove.
Sreda 28.09.2011. 23:38
Ustaska posla,cekamo jos samo izjavu Sradranke Kostor.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online