Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 20.09.2011.
09:45
Jutarnji.hr, Vestionline A

Politički emigrant se predstavio kao srpski terorista

Petar Penava, bivši zvaničnik MORH-a i politički emigrant, lažno se predstavio kao član Srpskog revolucionarnog pokreta koji, navodno, stoji iza podmetanja požara u skladištu oružja kod Knina.

Nakon požara u kasarni, navodni terorista je u pozivu Slobodnoj Dalmaciji najavio i napad na policijsku stanicu u Kninu

Navodni terorista i pripadnik srpske ekstremističke organizacije javio se anonimno prošle nedelje dnevniku Slobodna Dalmacija.

"Javljam se u ime Srpskog revolucionarnog pokreta! Preuzimamo odgovornost za izazivanje požara u kasarni kod Knina!", rekao je u kratkom razgovoru i najavio mogućnost napada na policijsku stanicu u Kninu. Budući da se radilo o terorističkoj pretnji, usledila je provera poziva koji je u redakciju Slobodne upućen iz Nemačke.

Proverom je ustanovljeno da je poziv stigao s telefonskog broja na koji je prijavljen Petar Penava, dugogodišnji politički emigrant i bivši član Hrvatskog državotvornog pokreta ( HDP).

Bombom na Josipovića?

Zanimljivo je da se ime Petra Penave spominje i u istrazi o podmetanju bombe u hrvatsku ambasadu u Berlinu tokom poseta predsednika Ive Josipovića Nemačkoj u januaru ove godine .

Istraga koju su tom prilikom povele nemačke i hrvatske vlasti do danas nije ustanovila ko je u ambasadu poslao paket s ručnom bombom M 75, uz preteće pismo predsednicima Borisu Tadiću i Ivi Josipoviću. Pošiljalac se prikrio imenom “ Hrvatski feniks”, još jednom nepostojećom emigrantskom organizacijom.

Penava svedok u suđenju za ubistvo Đurekovića

 

Stjepan Đureković je ubijen 1983. godine u Volfratshauzenu

Petar Penava je inače i i svedok u postupku za ubistvo Stjepana Đurekovića. Đureković je ubijen 1983. godine u Volfratshauzenu.

 

Đureković je bio hrvatski disident i preduzetnik koji je ubijen od strane Jugoslavenske tajne policije UDBE, nakon što je napustio komunističku Jugoslaviju i preselio se u SR Nemačku.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.09.2011. 10:19
Vaske ne miruju nikad im krvi nije dosta .
Utorak 20.09.2011. 14:07
Eto budaletine, sam digao cetvrtinu hrvatske u vazduh pa ga posle provalili preko telefona, dobar neki ustasa, nek im dize u vazduh sve sto stigne, oprosticemo sto se predstavlja kao Srbin
Utorak 20.09.2011. 18:37
Hvala ustaskom DEBILU sto je resio da unistava svoju zemlju i to ni manje ni vise nego u ime SRBA i SRBIJE. Koji ste vi ustase JADNICI. Samo nastavite tako . Udarajte sami na sebe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online