Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 26.08.2011.
01:08
Press A

Albanska mafija plaća Kosorovu?!

Iza "ljubavi" koju su u Prištini demonstrirali hrvatska premijerka Jadranka Kosor i kosovski lider Hašim Tači stoje albanski lobi i njihovi kriminalni krugovi u Hrvatskoj, koji tajnim kanalima finansiraju predizbornu kampanju HDZ-a, piše beogradski "Pres".

Jadranka Kosor i Hašim Tači
 

Kako tvrde dobro obavešteni izvori ovog dnevnika, Kosorova ima zadatak da što više napada Srbiju, a procene su da će joj takva politika doneti preko potrebne političke poene u izbornoj trci u Hrvatskoj koja je zakazana za kraj godine. S druge strane, Albanci imaju svoj interes pravljenjem jakog fronta ka Srbiji.

- Poruke koje je Kosorova uputila tokom posete Prištini govore upravo u prilog tome da postoji neka tajna veza Zagreba i Prištine. Očekivalo se da je glavni cilj njene posete da hrvatske firme preuzmu posao snabdevanja kosovskog tržišta vredan oko 450.000 evra na godišnjem nivou, nakon blokade ulaska srpskih dobavljača. Kosorova je, međutim, iskoristila priliku da poruči da je Hrvatska najbolji prijatelj Kosova, da podržava zahteve Merkelove, te da su tiranski režimi Srbije napadali i Hrvatsku i Kosovo - kaže sagovornik Pressa blizak srpskom pregovaračkom timu.


Finansijski aranžman

- Ono što mi imamo kao informaciju, to je da su Albanci sa Jadrankom Kosor napravili finansijski aranžman i da je to glavni razlog njihove naprasne velike ljubavi, koja je demonstrirana prilikom njene posete Prištini. Taj novac uglavnom stiže od preprodaje droge, koja je glavni izvor prihoda albanskog podzemlja. Potpuno je jasno i da hrvatska premijerka sa zadovoljstvom provocira Srbiju već izvesno vreme, pa joj je u te svrhe poslužio i susret sa Tačijem - objašnjava naš sagovornik.
 

Jeremić: Kome je Kosorova prijatelj, ne trebaju mu neprijatelji

Istupe Jadranke Kosor oštro su juče kritikovali i vlast i opozicija u Srbiji, ali i politički predstavnici Srba u Hrvatskoj. Srpsko narodno veće (SNV) Hrvatske izrazilo je ozbiljnu zabrinutost i duboko neslaganje s porukama Kosorove u Prištini, navodeći da je reč o podršci politici jednostranosti.


- Pozivanje na stara neprijateljstva, kao osnovu za nova prijateljstva, u okvirima bivše Jugoslavije i Balkana veoma je zabrinjavajući tip politike i političkog delovanja - kaže predsednik SNV Milorad Pupovac.


On ističe da je SNV ukazao da u hrvatsko-srpskim odnosima, onima između Hrvatske i Srbije, i unutar same Hrvatske, ima mnogo ozbiljnih i nerešenih pitanja čije bi rešavanje trebalo da bude prioritet hrvatske vlade.


- S vlastitim ratnim i političkim repovima najavljivati učešće u zatvaranju vrata tuđih problema nije ni realno ni politički korisno - poručio je SNV Kosorovoj.


Pa ko je proteran, Srbi ili Hrvati?

I naprednjaci su juče kritikovali hrvatsku premijerku, a zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je njenu izjavu o "tiranskim režimima Srbije koji su izvršili agresiju na Hrvatsku i Kosovo" ocenio kao "skandaloznu", bez obzira na to što je izrečena u "predvečerje izborne kampanje u Hrvatskoj".


- Kada Jadranka Kosor govori o tome moramo da je podsetimo da nije 400.000 Hrvata proterano iz Srbije, već 400.000 Srba iz Hrvatske - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 01:11
Aspida odvratna.Nije bitno ko je placa,ali sigurno neko ko nije prijatelj Srbije.
Petak 26.08.2011. 01:13
Ma desi ljubav mamina,srbomrzac mamin.De mama poljubi de ,de.
Petak 26.08.2011. 01:28
Тако је, Натин нови дечко плаћа политичаре по балкану, раније стипе месић а сада је и јадранка дошла по свој део па су јој пуна уста Србије и Милошевића.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online