Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.08.2011.
12:37
Srna A

Pokloni koji su darovani crnogorskim političarima

Najviše darova u prošloj godini dobio je bivši crnogorski premijer Milo Đukanović - 19 poklona, a u stopu ga prate aktuelni premijer Igor Lukšić i ministar inostranih poslova i evropskih integracija Milan Roćen sa 17 poklona.

Bivši crnogorski premijer: Milo Đukanović

Umetničke slike, knjige, monografije, ra­zne tacne, čaše, makete, alko­holna pića, uglavnom su po­kloni koje su dobijali crnogorski političari od ko­lega tokom prošle godine, mada ima i onih koji prevazilaze uobičajene protokolar­ne poklone, kao što su porcu­lanske vaze, manžete, kravate, pa i pozlaćeni nakit i pištolji, piše "Pobjeda".

Filip Vujanović

Na četvrtom mestu po poklonima je pred­sednik Skupštine Ranko Krivokapić sa osam, na petom predsednik Crne Gore Filip Vujanović sa sedam poklona, a na šestom mestu je ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović, ne zbog broja poklona, kojih je samo dva, već zbog originalnosti. Ministar Brajović dobio je dva pištolja, i to iz Hrvatske, i iz Srbije.

Među poklonima koje je dobio Đukanović su monogra­fije iz Evrope i Azije, kompleti za pisanje, podmetači iz evropskog parlamenta, kao i stoni časovnik iz Katara, te staklene vaze, srebrnjaci i zlatnici, a najorginalniji po­klon je ključ grada Tirane, koji je dobio od gradonačelnika al­banske prestonice Edija Ra­me.

Igor Lukšić

Premijer Lukšić sa 17 poklona za 2010. i 2011. godinu, dobio je samo tri poklona od kada je na toj funk­ciji i to zlatni nakit iz Makedonije, sliku Kristijana Rotmana od nemačke kancelarke Angele Merkel i ukrasni pred­met od stakla od Vaclava Klausa iz Češke.

Dok je bio potpredsednik Vlade i ministar finansija, pored staklenih po­suda, Luškić je dobijao makete brodova, aviona, pa čak i kamiona i tenkova i to sve iz Kine, zatim tradicionalne ma­ske, porculanske posude, kera­mičke vaze, keramički ždral iz Italije, a od Švajcaraca je dobio sat "Mubolt".

Crnogorski šef diplomatije Roćen dobijao je originalne poklone, od kolege iz Luksemburga dugmad za košulju, a od kolege iz Maroka i sa Malte srebrne posude. Tu su i mozaici iz Pale­stine, srebrnjaci iz Finske, Ka­nade, Slovenije, Litvanije i Mađarske, knjige iz Italije i Indije.

Ranko Krivokapić

Predsednik Skupštine Ranko Krivokapić dobio je monografije od kolega iz su­sjedstva, stakleni plavi pehar iz Slovenije, srebrnjak iz Italije, kao i uramljenog zmaja na svili iz Kine. Srebrni set za pisanje dobio je iz Turske, a iz Hrvatske kopiju Meštrovićeve skulpture.

Crnogorski predsednik Vujanović u prošloj godini dobio je stari bo­sanski novac, drveni brod z Hr­vatske, skulpture i umjetničke slike

POVEZANE VESTI

Sreda 17.08.2011. 17:20
a sta nas briga sta su dobili crnogorski politicari u crnoj gori. mnogo je interesantnija tema sta su sve dobili u srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online