Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.08.2011.
16:26
RTS A

Švercerski kanali Crna Gora-Kosovo rade punom parom

Između Crne Gore i Kosova i Metohije postoji sedam ilegalnih prelaza. Švercuje se sve i svašta, ali i oružje i droga, a crnogorska policija ne preuzima ništa povodom toga, rekao je neimenovani policijski izvor podgoričkom listu "Vijesti".

Granični prelaz između Crne Gore i Kosmeta

"Ti putevi su nekada dobro zamaskirani, ali ih je prema operativnim saznanjima ipak vrlo lako naći. Prema preciznim koordinatama moguće je, otkriti maltene u metar, i mesta gde kriminalne grupe iz Crne Gore i sa Kosova obavljaju razmenu robe", citiraju podgoričke "Vijesti" neimenovani policijski izvor.

Taj izvor dodaje da jedan od krijumčarskih puteva vodi od sela Boge, iz Crne Gore, preko planine Hajla, do sela Adžovići. Ovo selo, čije su koordinate 2330-3169, veoma je poznato po švercu svih vrsta robe. Nalazi se praktično na samoj granici, malo unutar teritorije Kosova i Metohije.

"U tom selu vikendicu ima Naser Keljmendi i ona obično služi za skladištenje robe, uglavnom droge, pre preuzimanja i ukoliko dođe do nekih neplaniranih zastoja", tvrdi izvor "Vijesti".

Naser Keljmendi dovodio se u vezu i sa Darkom Šarićem, koga Srbija tereti za šverc više tona kokaina iz Južne Amerike. Mediji u Republici Srpskoj su pisali da se tokom boravka u BiH Šarić sastajao sa Keljmendijem, koji je označen kao "istaknuti vođa sarajevskog podzemlja albanskog porekla".

Izvor iz crnogorske policije objašnjava je šira porodica Keljmendi, rodom iz Peći, jedna od glavnih u švercu svih vrsta robe.

"Dok Naser, kao glava ovog klana, radi sa drogom, njegovi rođaci i braća od stričeva, Ram i Šefket Keljmendi, švercuju drvenu građu, odnosno oružje", kazao je on i dodaje da se nezakonito uvezena drvna građa iz Crne Gore najviše lageruje u selu Raušići, a za transport i skladištenje oružja značajno je selo Dretalj u Rugovskoj klisuri.

Koordinate tog sela su DN 2804-2892. Ovo selo poznato je po švercu oružja sa čitavog Balkana, naročito iz Bosne i Hercegovine, odnosno direktno iz Foče, gde rade dve kriminalne grupe, koje su nekada predvodili haški optuženici Brane Ćosović i Dragoljub Kunovac zvani Žaga, ukazao je neimenovani sagovornik podgoričkog dnevnika.

"Te grupe i danas kontrolišu šverc oružja od Bosne preko Srbije i Crne Gore do Kosova, dobro poznatim putevima", tvrdi on. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.08.2011. 16:45
Milo ti je poreklom šipac, vidi se kako se pomažu!
Ponedeljak 01.08.2011. 16:30
Evo sad ce Milo ponovo da zaradi milione cedo li mu izdajnicko jebem jao Njegose digni se iz mrtvih i udavi pedera mame mu ga nabijem usta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online