Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 28.07.2011.
16:51
Vestionline A

Josipović osudio rasističke napise o BiH

Hrvatski predsednik Ivo Josipović reagovao je na rasističke napise lokalnog lista iz Makarske o nepoželjnim turistima iz Bosne i Hercegovine, ističući na svojoj Fejsbuk stranici da su u Hrvatsku dobrodošli turisti iz svih zemalja.

Poruka predsednika Josipovića na Fejsbuku

"Čitam da neki s prezirom i omalovažavanjem, skoro rasistički, govore o turistima - gostima iz susedne BiH. Svaki je gost dobrodošao u Hrvatsku, a naročito prijatelji iz BiH", napisao je Josipović.

"Uživajući u lepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše privredne rezultate. Ovde većina ljudi ne meri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik", napisao je predsednik Hrvatske, naglasivši da su "dragi Bosanci i Hercegovci dobro došli".

Pisanje lista osudilo je i ministarstvo turizma.

"Ministarstvo turizma, kao i nekoliko puta ranije, izražava stav da su svi naši gosti dobrodošli, nezavisno o zemlji iz koje dolaze i da ne postoje gosti prvog i drugog reda, pa se prema svima njima mora jednako postupati. Ovo se svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji našu obalu i ove godine posećuju u povećanom broju", navedeno je u saopštenju ministarstva.

Glasilo HDZ-a napljuvalo Bosance

Nedeljnik "Makarsko primorje", koji služi i kao glasnik HDZ-a u tom gradu, objavio je tekst izvršnog urednika Ive Ćurkovića, koji sadrži niz uvreda na račun gostiju iz BiH.

"Bolji je jedan gost koji će dnevno ostaviti 500 evra nego njih deset koji će ostaviti po 30 evra ili njih nekoliko stotina ili hiljada koji vikendom dolaze iz BiH na jednodnevne izlete na Jadran", piše Ćurković.

Anti-BiH pamflet u "Makarskom primorju"

"Leti vikendima brojni autobusi dolaze u Makarsku, a već sam izgled autobusa pokazuje da se tu ne radi o gostima koji su spremni nešto potrošiti na izletu. Njihov je cilj da se dokopaju dela plaže, sunčaju i kupaju i uveče krenu nazad kući", piše Ćurković.

On je dodao da "svu hranu kupe u BIH, mokre u moru, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi".

"Oni opterećuju komunalni šistem, od parkiranja do saobraćaja, kanalizacije i to sve besplatno", napisao je Ćurković i zaključio da je "turizam na taj način u problemima".

Radi se o kampanjskim gostima koji smetaju, ali koji se ne mogu izbeći i eliminisati, zaključio je urednik makarskog lista.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.07.2011. 19:34
Postali su probirljivi ovi hrvati!Nesviđa im se novac koji dolazi iz BiH i iz Srbije.Šta oni hoće?
Četvrtak 28.07.2011. 21:57
Новинар из Макарске је љут на ВИКЕНДАШЕ ТУРИСТЕ који потроше 15 еура. То су углавном из БиХ ближи Јадранском мору. Ја више волим да код куће једем сух хљеб него да у Хрватској трпам џепове...
Nedelja 14.08.2011. 20:52
licermer kao i njegov ljubavnik iz beograda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online