Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 01.07.2011.
11:18
Alo! A

Marijanin otac oteo stan Srbinu?!

Iako su Marijana Čvrljak i Nikola Nemešević, makar tokom rijalitija, pokazali da može biti i ljubavi između Srba i Hrvata, i dalje postoje ljudi koji nisu zaboravili ružnu prošlost i posledice koje je doneo rat.

Marijana Čvrljak sa ocem Ivom Kovačevićem
 

U ovo smo se uverili kada je u našu redakciju stigla informacija od anonimne osobe da se Marijanin otac Ivo Kovačević uselio u stan koji je pre rata pripadao srpskoj porodici Jelić, a sve ovo se navodno desilo 1995. godine nakon akcije „Oluja“. Kako je dalje navedeno, jedini preživeli član porodice i danas nije ostvario svoje pravo na povraćaj imovine.


“Kao vojnik, imam prava na stan“

Ivo Kovačević za “Alo!“ potvrđuje da je nakon rata ušao sa svojom porodicom u taj stan, ali da ne zna ko je pre toga bio u njemu.


- Nekoliko dana nakon “Oluje“ ja sam sa svojom porodicom došao u taj stan. Vrata nisu postojala, kuhinja je bila spaljena, a u stanu nije bio nijedan komad nameštaja, ali apsolutno ništa - objasnio nam je Marijanin otac, koji tvrdi da je taj stan dobio od države Hrvatske.


- Pošto sam hrvatski vojnik, dobio sam dozvolu da u taj stan uđem. Hrvatska država je meni dodelila taj stan kao njenom vojniku. Ja nisam nigde provalio vrata i uselio se, već mi je to dozvoljeno! Ne znam ko takve priče sada iznosi i ne zanima me i evo pozivam tu osobu neka dođe ovde i uzme stvari koje su njegove, a ponavljam da ničega nije bilo - priča za naš list Ivo i dodaje da po njegovom mišljenju Srbi u Hrvatskoj imaju veća prava od Hrvata.


“Hrvatska maže Srbe perom po guzici“

- Između ostalog, izbegli Srbi imaju veća prava nego mi domaći ovde, što je žalosno! Hrvatska država Srbe maže perom po guzici ako ćete iskreno - tvrdi Ivo za “Alo!“ i naglašava da on ima dosta poznanika i prijatelja Srba i da sa nema problema sa nacionalizmom.


- Ja imam puno prijatelja Srba koje nisam video iza rata i nikada ih neću zaboraviti. Ivo nije zločinac! Ivo voli svoju zemlju i državu! Znate kako, ja se vodim onom svoje volim, a tuđe poštujem! - ispričao je Kovačević i rekao da se on ničega ne stidi i da svakom može da objasni i dokaže sve što treba.

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 12:07
И поред тога што је Србима у хрватској ускраћено право на имовину, слободу говора, изјашњавања, вероисповест ова сељачина каже да Срби имају превише права, мора да му смета што су живи уопште оно мало што је остало. Слажем се да ниси националиста, јер националисти су поштени људи, ти си фашиста и лопов.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online