Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 30.06.2011.
14:32 >> 18:04h
Beta A

Hrvatska traži kamiondžiju silovatelja

Hrvatska je od Bosne i Hercegovine zatražila izručenje Dragana Paravinje koji je po svom priznanju ubio maloletnu Antoniju Bilić iz Drniša, potvrđeno je agenciji Beta u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa.

"Očekujemo odgovor u najkraćem roku", rekla je portparolka tog ministarstva Vesna Dovranić.

Najtraženiji silovatelj u regionu: Dragan Paravinja

Ona je izrazila nadu da će Dragan Paravinja biti izručen Hrvatskoj, a ne Srbiji koja je takođe najavila da će tražiti njegovo izručenje zbog krivičnog dela silovanja i pokušaja silovanja, ali je dodala da to zavisi, pre svega, od BiH.

U Hrvatskoj su protiv Dragana Paravinje pokrenute dve istrage, jedna zbog sumnje da je ubio 17-godišnju Antoniju Bilić kako bi prikrio pokušaj silovanja i druga zbog pokušaja silovanja 25-godišnje autostoperke kod Omiša u junu 2010.

"Srbija se neće protiviti izručenju Hrvatskoj"


Srbija se neće protiviti da Dragan Paravinja, koji se sumnjiči za ubistvo Antonije Bilić, bude prvo izručen Hrvatskoj, ali ga i u Srbiji čeka odsluženje pravosnažne kazne, izjavio je koordinator Vlade Srbije za odnose sa javnošću Slobodan Homen. Homen je ponovio da će Srbija tražiti od Bosne i Hercegovine izručenje Dragana Paravinje.

 

Međutim, kako je naveo Homen, po Evropskoj konvenciji o izručenju, kada više zemalja traži nečije izručenje, prednost ima ona u kojoj je učinjeno teže krivično delo.

 

"U tom smislu Srbija se neće protiviti da prvo bude izručen zemlji u kojoj je počinio teže krivično delo, a nakon toga njega čeka i odsluženje zatvorske kazne u Srbiji", rekao je on. Homen je kazao da se opet ponavlja "poznata priča" da počinioci krivičnih dela imaju više državljanstava.

 

Za Paravinjom je u Srbiji raspisana poternica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravosnažno je osuđen na 4, 5 godine zatvora. On je državljanin Hrvatske i Srbije, ali ne i BiH.

 

I dalje se traga za Antonijom Bilić

Potraga za nestalom Antonijom Bilić, koja je poslednji put viđena kako ulazi u kamion na mostu preko reke Čikole 7. juna, i danas je nastavljena. U potrazi učestvuje oko 160 policajaca, ronilaca, pripadnika gorske službe spašavanja i vatrogasaca.

Osim korita reke Krke ronioci i pripadnici slovenačke vojske i specijalaca sonarnim uređajem pretraživaće akumulacijsko jezero kod Gračaca, kod mesta Štikade.

Teren snimaju i dve bespilotne letelice Hrvatske vojske.

Vozač kamiona Dragan Paravinja uhapšen je 26. juna u Republici Srpskoj, gde se krio četiri dana, a trenutno se nalazi u zatvoru u Istočnom Sarajevu. Osnovni sud Sokolac na osnovu centralne poternice Paravinji je odredio pritvor zbog silovanja koje je na tom području počinio 2005. godine.

Hrvatska tereti Paravinju za ubistvo Antonije Bilić i dva pokušaja silovanja u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.06.2011. 14:39
Monstrum je izgleda lagao o mestu,do sada bi pronasli zrtvu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online