Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 29.06.2011.
15:21
Beta A

Plavšić: Mladiću, preuzmi krivicu

Bivša predsednica Republike Srpske, osuđena pred Haškim sudom za zločine protiv čovečnosti, Biljana Plavšić pozvala je bivšeg vođu Vojske RS Ratka Mladića da preuzme krivicu.

Nekada prvi ljudi RS: Biljana Plavšić, Radovan Karadžić i Ratko Mladić 

Plavšić je u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika NIN navela da se Mladić toliko dugo skrivao, a da ona ne bi proživela niti jednu njegovu noć u bekstvu ni zbog sebe, a ni zbog srpskog naroda.

"Očekivala sam od tih muškaraca, heroja, da će reći: 'Idemo tamo, staćemo na crtu Haškom tribunalu i kazati kriv sam ja, samo ja i niko drugi, najmanje srpski narod'. To sam ja očekivala od njih", rekla je Plavšić.

Bivša predsednica Republike Srpske neposredno posle Mladićevog hapšenja rekla je da joj je teško palo njegovo hapšenje jer ga je poznavala kao čoveka. "Ako je suština kompletna ljudska vrednost, onda je ta suština general Mladić", izjavila je tada Plavšićeva. Kasnije je rekla da ne bi volela da bude svedok protiv njega, ili Radovana Karadžića, na suđenju u Haškom sudu.

Bivša predsednica RS takođe je rekla da nije sklopila nagodbu sa Tribunalom u Hagu.

"U optužnici piše da je (bivša glavna tužiteljka Karla) Del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu (bivše američke državne sekretarke) Madlen Olbrajt da sam sprovodila Dejtonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovek i izdajnik", rekla je ona.

Plavišić je poručila Ćosiću da ne boluje od Alchajmerove bolesti i da on nema legitimitet da ocenjuje ko je izdajnik.

"Ćosić, koji je bio u vrhu komunističkog režima, kada je 30.000 Srba ubijeno 1944, nema legitimitet da bude zabrinut za uništenje srpskog identiteta. Dobro se sećamo ko je bio Ćosić i ko je obilazio Goli otok. Samo on neka ne brine o identitetu nacije, jer je on uništen u njegovo vreme", kazala je Plavšić u intervjuu za NIN.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.06.2011. 15:24
Plavšićka je veoma sumnjiva.
Sreda 29.06.2011. 16:01
Kurvo jedna da se gonis u 3 lijepe *icke materine! Babetino jedna. Pljujes po GENERALU MLADICU! Izdajico....
Sreda 29.06.2011. 16:38
Zašto ne kaže bednica kako je išlo sa izvlačenjem njene majke iz Sarajeva, jel bilo poginulih zbog slepe babe koja nije nikom trebala. Znala je da priča da može i milion Srba da pogine ali da će Srbi pobediti. Ko je vodio tu srpsku vojsku kada su mujkani po Sarajevu vikali - u Plavšićke opanak od pićke. Sramota kako se odrađuju poslovi za Hag. Ženski Vuk Drašković, treba da se sakrije u neku rupu i da ćuti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online