Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 27.06.2011.
20:48
Večernje novosti A

"Crna Gora i Srbija kao braća"

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenio je da Crna Gora i Srbija treba da budu "dve najbliskije države, ne samo u regionu, nego i globalno".

Predsednici Srbije i Crne Gore Boris Tadić i Filip Vujanović
 

"Zaboravljamo da i braća nekada imaju različite interese, pa se udalje, ali sa obavezom da, upravo zbog bliskosti, to brzo i prevaziđu", rekao je Vujanović za "Večernje novosti".

Crnogorski predsednik je dodao da ima "sadržajnu, konstruktivnu i prijateljsku komunikaciju" sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Vujanović je rekao da bi bilo "tragično da se u Srbiji dogodi anticrnogorstvo", a u Crnoj Gori antisrpstvo. Prema njegovim rečima, potrebno je da dve zemlje jačaju privrednu saradnju.

Predsednik Crne Gore je pozdravio hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića i ocenio to kao "veliko ohrabrenje" za put Srbije ka EU.

"Ubeđen sam da će se ispunjenje te obaveze adekvatno vrednovati, da će Srbija dobiti status kandidata i ući u pregovarački proces (sa EU)", rekao je on.

Ne preti nam "velika Albanija"

Prema njegovim rečima, Crnoj Gori ne preti "velika Albanija".

"Crna Gora je afirmisala vrednosti građanske države, a albanske nacionalne partije i Albanci doživljavaju Crnu Goru kao svoju državu. Crna Gora im omogućava puno ostvarenje i očuvanje nacionalnog identiteta na nivou najviših standarda. Zato sam ubeđen da ne postoji bilo kakav rizik koji bi bio suprotan interesima Crne Gore", rekao je Vujanović.

Dodao je da je uslov Crne Gore za razmenu ambasadora sa Kosovom priznanje tamošnje crnogorske zajednice.

"Prema popisu iz 1981. godine, nakon albanske i srpske, crnogorska zajednica bila je po brojnosti treća na Kosovu. Sada, uz Srbe, svoje autentične predstavnike u parlamentu Kosova imaju i Bošnjaci, i Turci, i Romi i Aškajlije, i Egipćani, i Goranci. Svi sem - Crnogoraca", ukazao je Vujanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.06.2011. 22:15
Da ste nam zaista braca ne bi priznali Kosovo!
Utorak 28.06.2011. 00:48
Gotovo vam je sa Srpskim narodom izrodi crnogorski. Možete da muljate sa Francetićem i njemu sličnim, ali za nas te bacili zadnju kartu na stol i igra je naprasno završena bez mogučnosti da se nastavi. Normalan i samosvjestan Srbin neće nikada više biti vama prijatelj a kamoli brat, kao što to Vujanović kaže. Imate vi braću arnaute i vatikanske podguzine, sa njima se družite, za nas te nečasni i previše ljigavi.
Ponedeljak 27.06.2011. 20:49
....ovo "kao" je vishak....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online