Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 24.06.2011.
11:43
Beta A

U toku potera za otmičarem devojke, pretresene kuće

Policija Republike Srpske nastavila je potragu za vozačem kamiona Draganom Paravinjom, osumnjičenim da je kod Drniša u Hrvatskoj oteo sedamnaestogodišnju Antoniju Bilić, potvrdila je portaprolka MUP RS Mirna Šoja. Policijske snage naoružane pištoljima završile su pretres kuća koje se nalaze u neposrednoj blizini kuće Jakova Vidovića, ujaka odbeglog Dragana Paravinje.

Dragan Paravinja
 

Paravinja (43), vozač kamiona osumnjičen za otmicu Antonije Bilić iz Kričaka kraj Drniša u Hrvatskoj, lociran je na području Srpca, nedaleko od Banjaluke.

Policija RS sinoć je u okolini Srpca uhapsila suprugu Dragana Paravinje, koja se nalazila kod rodbine, koju je posetila zajedno sa mužem. Mediji su javili da je uhapšen je i Paravinjin ujak.

Oproštajno pismo: Tražite je u crnom "mercedesu"

 

Tokom potrage za Draganom Paravinjom policija je u zgradi udaljenoj oko 200 metara od kuće njegovog ujaka pronašla oproštajno pismo. Paravinja je u oproštajnom pismu napisao da Antoniju Bilić policajci treba da traže u crnom Mercedesu u banjalučkom naselju Zalužani.


Portparolka MUP-a RS potvrdila je da je pismo pronađeno u kupatilu kuće čiji je vlasnik Rada Vidović, rođaka odbeglog. U oproštajnoj poruci Paravinja je najavio da će se ubiti "kako bi spasio sebe i porodicu".
 

"Nezavisne novine" nezvanično saznaju da je Dragan Paravinja napisao i da nema ništa sa nestankom Antonije Bilić.

 

Kako prenosi štampa. Paravinja je, tokom dolaska kod rodbine u Donje Srđeviće, sa sobom iz Zagreba doneo i ronilačko odelo.


Kad su ga pitali šta će mu to, samo je kratko odgovorio: "Trebaće mi".

U potrazi za osumničenim uključeni su pripadnici Specijalne policije RS, helikopteri i psi tragači. Policija je blokirala sve putne pravce, a pretpostvalja se da je Paravinja pobegao u obližnju šumu.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo kaže da će potraga za odbeglim Draganom Paravinjom sigurno biti uspešno okončana.


Čađo je ponovio da se nesmanjenom žestinom nastavlja potraga u koju su uključeni i psi tragači, kao i specijalne policijske snage, odnosno pripadnici Jedinice za podršku CJB Banjaluka. Vrši se detaljna pretraga terena na području četiri opštine - Srpca, Dervente, Laktaša i Gradiške.

Ministar je rekao da je Paravinja u šumu otišao u žurbi, te da sa sobom nije ponio mobilni telefon, niti išta drugo što bi moglo da mu pomogne tokom skrivanja.

Dačić: Paravinja nije u Srbiji

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže, da se prema operativnim saznanjima Paravinja ne nalazi u Srbiji, ali da postoje saznanja u kom je delu regiona.

 

Dačić je rekao da se njegovo hapšenje očekuje i dodao da je, prema operativnim saznanjima, koje je MUP podelio i sa drugim policijama, Paravinja lociran na prostoru Bosne i Hercegovine.

 

Prema njegovim rečima, srpska policija je u svakodnevnim operativnim kontaktima sa drugim policijama u regionu i povodom tog slučaja postoji redovna komunikacija sa hrvatskim Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Potraga za nestalom tinejdžerkom

Antonija Bilić

Policija i Gorska služba spasavanja danima tragaju za Antonijom Bilić, koja je, prema izjavama očevidaca stopirala, a potom ušla u kamion, kojim je najverovatnije upravljao Dragan Paravinja.

Kako saznaju hrvatski mediji, na dan nestanka Antonije Bilić Paravinja je vozio kamion kog su nadležne kamere snimile u blizini lokacije na kojoj je devojčica poslednji put viđena, kao i na mestu gde je poslednji put lociran signal njenog mobilnog telefona.

Pregledom tegljača, koji je spornog dana vozio Paravinja, policija je ustanovila da službeni tahograf vozila nije bio uključen na dan nestanka Antonije Bilić, iako je prethodnih dana uobičajeno radio.

Za Paravinjom je još 2005. godine raspisana centralna poternica zbog silovanja u Istočnom Sarajevu, a traži ga i Srbija zbog silovanja i pokušaja silovanja iz 2004. godine.

Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 15:17
Надам се да ће девојка бити нађена жива и здрава,мада су за то мале шансе и надам се да ће осумњичени ако је крив,одговарати пред законом. Али не бих волела да то што је потенцијални кривац српске националности,у Хрватској подгреје мржњу према српском становништву.Знам шта говорим. Девојке,учите се на туђим грешкама и немојте стопирати,у крајњем случају замолите неке пријатеље да вас одвезу,када већ не можете аутобусом!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online