Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 12.06.2011.
18:08
Vestionline A

Đokovićima nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku

Hrvatska policija u nedelju ujutru nije dozvolila ulazak u Dubrovnik jahti "Dijana" u vlasništvu porodice najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića, iako je lučka kapetanija u tom gradu prethodno odobrila uplovljavanje, prenose beogradski mediji.

Porodica Đoković
 


"Veoma smo razočarani, bez obzira na to što su sve vreme znali o kome je reč, bez razloga su nas držali tri i po sata na graničnom prelazu, iako nismo prekršili nijedan zakon. Pustili su nas tek kada smo platili kaznu, ali tada više nismo imali volje za odlazak u Dubrovnik i vratili smo se za Tivat", izjavio je Srđan Đokovic, otac srpskog tenisera.


Na jahti su osim Srđana bili i njegova supruga Dijana, Novakova braća Marko i Đorđe, kao i članovi posade.


"Tri i po sata nismo mogli da mrdnemo, čak ni kučetu koje je bilo sa nama nisu dozvolili da ode do toaleta", objasnio je Srđan Đoković.


Povreda teritorijalnih voda?

Do problema na granici došlo je iz prilično nerazumljivih razloga pošto je kapetan broda "Dijana" Ivan Žegura pre isplovljavanja iz marine "Porto Montenegro" u Tivtu kontaktirao lučku kapetaniju u Dubrovniku i dobio uverenje da je ulazak u taj grad izvodljiv ukoliko "ne ide ispod otoka i ne ulazi u teritorijalne vode Hrvatske više od 12 milja, koliko je prema zakonu dozvoljeno".

Novakova jahta "Dijana"
 


"Upravo tako smo i uradili, međutim, na graničnom prelazu u Dubrovniku rekli su nam da policija ne dozvoljava ulazak jer smo povredili teritorijalne vode Hrvatske. Rekli su nam da je trebalo prvo da se javimo u Cavtat i da zato moramo da platimo kaznu od 1.000 kuna (nešto više od 130 evra). Nije problem u kazni, nego u tome što su policajci bili veoma neprijatni", pojasnio je Žegura.


On kaže da su ga "šetali od banke do banke da razmeni novac, a pošto je bila nedelja u pomoć je priskočio upravo hrvatski kapetan koji mu je odobrio dolazak i on mu je razmenio novac".


"Ovo je zaista neuobičajena i potpuno čudna situacija. Nismo prekršili zakon, a zadržani smo, uz to i platili kaznu", rekao je Žegura.


Greška "neke službenice"?

Prema rečima Žegure, kapetan Vedran Cvjetković iz lučke kapetanije u Dubrovniku je odobrio ulazak u Hrvatsku.


"Žao mi je zbog svega što se dogodilo jer je ispalo da sam prevario kolegu. Ostajem pri stavu da jahta ’Dijana’ nijednog trenutka nije prekršila zakon. Međutim, očigledno da neka službenica na carini ne zna za odredbu od 12 milja i tu je nastao problem", objasnio je Cvjetković.

Nedelja 12.06.2011. 19:05
A шта друго и очекивати од смрдљивих усташа?
Nedelja 12.06.2011. 19:07
Slepci ljubomorni...
Nedelja 12.06.2011. 20:09
Ђоковићи само ви петљајте са жутима и крватима, завршиће те без гаћа као и цела Србија. Видиш Ноле да крватима није свеједно као теби.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online