Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.06.2011.
14:11
Srna A

Parastos srpskim borcima u Žepi

U Žepi kod Han Pijeska služen je parastos, prislužene sveće i položeni venci na spomen obeležje za 45 pripadnika Vojske Republike Srpske, uglavnom sa Pala, koji su stradali na današnji dan 1992. godine.

Predsednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da je u novijoj istoriji ovo jedan od najtragičnijih događaja za opštinu Pale i celu Sarajevsko-romanijsku regiju, jer je na jednom vojnom zadatku poginuo veliki broj boraca Vojske RS.

On je naglasio da boračke organizacije, sa Srpskom pravoslavnom crkvom i porodicama poginulih boraca, te predstavnicima vlasti i saborcima, već 15. godinu dolaze na ovo, kako je naglasio, hodočašće i sveto mesto koje je osveštano krvlju srpskih boraca i na dostojanstven način obeležavaju tragični događaj.

"Četvrti juni 1992. godine je tragičan dan za opštinu Pale i ovu regiju i sa posebnom pažnjom i pijetetom sadašnje i buduće generacije moraju da neguju ovaj datum i događaj", poručio je Parađina i podsetio da je Skupština opštine Pale prihvatila inicijativu Boračke organizacije da jedna od ulica u ovom mestu dobije naziv 4. juni, kako bi se sačuvalo sećanje na borce koji su dali život za RS.

Žepa

Pale moraju da znaju, kaže Parađina, da 4. juni, u budućnosti, ne može biti dan bilo kakvih manifestacija svečanog karaktera na nivou opštine.

Predsednik Boračke organizacije Pale naglasio je da je u proteklom otadžbinskom ratu sprečen treći planirani genocid nad Srbima u 20. veku što je plaćeno veoma skupo, jer je više od 30.000 Srba dalo živote za Srpsku.

Na spomen-ploču vence su položile delegacije Boračke organizacije RS, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS, Boračke organizacije opštine Pale, te delegacije grada Istočno Sarajevo, opština Pale i Han Pijesak.

Vence su položile i delegacije boračkih organizacija Istočnog Starog Grada, Sokoca i Han Pijeska, kao i opština Han Pijesak, Sokolac, Rogatica i Istočna Ilidža.

Na spomen-ploču vence su položili i predstavnici Udruženja boraca "Beli vukovi" sa Pala, Kola srpskih sestara sa Pala i Republička organizacija Crvenog krsta, kao i porodice poginulih boraca.

Parastosu su prisustvovali predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS, zamenik gradonačelnika Istočno Sarajevo Dragan Cvijetić, načelnici opština Han Pijesak i Rogatica Goran Ašonja i Radomir Jovičić, predsednik Organizacije poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Grada Istočno Sarajevo Mirko Vranić i predstavnici boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije.

POVEZANE VESTI

Subota 04.06.2011. 14:19
Нека је вјечна слава борцима Републике Српске и цивилима који су одбранили своја огњишта, поносни смо нањих!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online