Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 03.06.2011.
18:50
Beta A

Hrvatska traži proširenje optužnica

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da će Hrvatska insistirati na proširenju haške optužnice protiv Ratka Mladića i na zločine u toj državi.

Premijerka Hrvatske: Jadranka Kosor
 

"Pripremamo zaključak za sednicu vlade iduće sedmice kojim ćemo podstaknuti državno tužilaštvo kao nezavisno telo da još jednom pošalje svu prikupljenu dokumentaciju sa zahtevom da se optužnica proširi i na Hrvatsku kako bi Mladić odgovarao za sve strašne zločine", rekla je Kosorova novinarima tokom posete Hrvatskom Leskovcu.

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio je u sredu da ne namerava da proširi optužnicu protiv ratnog vođe vojske bosanskih Srba na zločine u Hrvatskoj.

Njegov hrvatski kolega Mladen Bajić rekao je posle Mladićevog hapšenja da je Hrvatska još 2003. Hagu dostavila zahtev da se optužnica protiv Ratka Mladića proširi i na zločine u Hrvatskoj.

Ratko Mladić, koji je bio na čelu 9. korpusa JNA u Kninu, u Hrvatskoj je osuđen na 20 godina zatvora zbog napada na Kijevo 1991. većinski naseljeno stanovništvom hrvatske nacionalnosti.

Stavljani su mu na teret i napadi na civilne objekte u priobalju uključujući opštine Šibenik i Zadar, kao i za raketiranje Požege s područja BiH. Takođe i da je naredio rušenje brane i hidroelektrane Peruča.

Tužilaštvo u Hagu optužilo je Ratka Mladića za zločine u BiH, kao i za genocid u Srebrenici.

 

On je uhapšen 26. maja u selu Lazarevo u Srbiji posle 16 godina bekstva.

POVEZANE VESTI

Petak 03.06.2011. 20:02
Pa gdje si ti bila do sada, gospodjo Kosor??? Prije tebe ocigledno nije bilo sposobnih u Hrvatskoj, cim se niko nije do sad sjetio da je bilo zlocina i u "Lijepoj vasoj", i to bas u vrijeme Ratka Mladica!!! Da mu necete prikaciti slucajno i Loru? Mozda po nalogu gospodina Bajica licno?! Kako to da Haski Tribunal do danas nema svu potrebnu dokumentaciju o Ratku Mladicu??? 16 godina ga jure zbog zlocina, a sad kad je kod njih, njima fale dokumenacije da bi mu i sudili?!
Petak 03.06.2011. 21:17
Усташка курва.
Petak 03.06.2011. 19:14
A mi da prikupimo svu dokumentaciju za sve njihove monstruozne zločine za vreme drugog svetskog rat pa da podnesemo protiv Vatikana što je iste te skrivao.. Ne mogu da verujem kakvi su ovo zlotvori niti da smo mi živeli s njima, niti da ova beogradska bagra ide na njihove koncerte.. Oni da prošire optužnicu.. pre da nas ljube sve u D... prvi put su državu dobili i to da se zahvaljuju našoj gluposti zadnjih 100 godina..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online