Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 24.05.2011.
02:16
Press A

Dodik: Strateška pobeda RS

Dolazak Ketrin Ešton u Banjaluku proizvod je pažljivo planirane političke strategije i predstavlja dobitak za Republiku Srpsku, kaže predsednik RS Milorad Dodik, u intervjuu za list “Pres“.

Dodik kaže da su dolazak visoke predstavnice EU Ketrin Ešton u Banjaluku i dogovor o odustajanju od referenduma o Sudu BiH proizvod pažljivo planirane političke strategije.

Strateška pobeda RS - Milorad Dodik i Ketrin Ešton


“Uspeli smo u tome da Ketrin Ešton dođe u Banjaluku. Da dođe u RS, koja je samo jedan politički entitet u Bosni i Hercegovini. Ketrin Ešton je veoma značajna ličnost u EU danas i njen dolazak je definitivno politički veoma važan događaj za nas“, kaže Dodik.


Prema njegovim rečima, to predstavlja čist dobitak za Republiku Srpsku, a najava referenduma uspela je, kako kaže, da skrene pažnju EU i važnih političkih faktora na neka veoma bitna politička pitanja u BiH.


“Naša odluka o referendumu bila je veoma pažljivo planirana i mi smo Ketrin Ešton doveli u Banjaluku u skladu sa standardima EU. To je jedan jako veliki uspeh jer su prihvaćene naše četiri tačke i veoma je relevantno to što će komesar za proširenje EU Štefan File biti na čelu komisije koja će biti formirana“, navodi predsednik RS.


Dodik kaže i da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nije očekivao takav razvoj događaja, te da je na kraju bio potpuno zatečen.


“Došao je veoma ostrašćen iz Amerike, s namerom da pokaže mišiće. Ali, sada je sve palo u vodu. Na kraju je ostao kao prazan balon. Ovaj dogovor sa Ketrin Ešton je politički dobitak za nas“, ocenjuje on.


Dodik objašnjava da referendum više nije neophodan jer je otvorena šansa za dijalog i mogućnost da Banja Luka dobije ono što je tražila.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.05.2011. 03:08
"Republika Srpska je samo jedan politicki entitet"????! Treba li ti crtati Milorade Ronhilu? Lako je nazivati Republiku Srpsku politickim entitetom kada je nisi ni gradio....znamo svi gdje si bio, sta si radio za vrijeme rata i ko te je izbacio na povrsinu...
Utorak 24.05.2011. 07:06
1.Vasington-Brisel 2.Tadic-Josipovic 3.Dodik-Covic 4.Rezimski-"patriotski mediji" To je cetverostepeni nivo preko koga je projektovan i realizuje se plan prevare Srba.
Utorak 24.05.2011. 10:42
prevarant i lazov...jos jedan u nizu medj nasim fukarama od politicara
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online